Episode
Episode21. jun 20211 T 54 min.P1

Mandag 21. jun. 2021

Kulturen på P1

mandag 21. jun 20211 T 54 min.P1

Om denne episode

Der slukkes for pigekoret: P2 har besluttet ikke længere at spille sange indspillet af DRs pigekor i den tid, hvor Michael Bojesen og Tage Mortensen var chefdirigenter for koret. Beslutningen kommer efter afsløringer om seksualiseret kultur under de to dirigenters ledelse. I alt betyder det, at 43 års korindspilninger ikke længere bliver brugt.

Det Kongelige Teater får ny operachef: Elisabeth Linton siger farvel til sin stilling som chefdramaturg på Malmö Opera og bliver ny chef for Det Kongelige Teaters Opera. Vi taler med hende om visionerne og fornyelse af operaen som mere folkelig kultur. Teatrets bestyrelsesformand, Bertel Haarder, besøger også Kulturen på P1 og fortæller, hvorfor valget faldt på Elisabeth Linton.

Får man ikke penge for at skrive til litterært tidsskrift? Et af de mest anerkendte litterære tidsskrifter, Hvedekorn, aflønner ikke sine bidragsydere, og underbetaling er udbredt i branchen. Nu er et nyt magasin kommet til, og de forsøger at gøre op med kulturen for manglende løn - om end det begynder i den symbolske ende.

Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Indhold

Om serien

Kulturen på P1

122 episoderP1

Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste