Episode
Episode12. aug 20211 T 54 min.P1

Torsdag 12. aug. 2021

Kulturen på P1

torsdag 12. aug 20211 T 54 min.P1

Om denne episode

Aqua hylder WorldPride: Den verdensberømte, dansk-norske popgruppe Aqua står bag en hyldestsang til mangfoldighedsfestivalen WorldPride, der begynder i dag. Nummeret er en nyfortolkning af hitklassikeren af samme navn, der blev gjort berømt af sangeren Gloria Gaynor i begyndelsen af 1980'erne. Aqua er glade for at kunne bakke op om LGBTI+-miljøet med sangen, men er de de rette til at hylde WorldPride, hvis de ikke selv er en del af miljøet? Vi spørger Søren Rasted og Copenhagen 2021, der står bag WorldPride.

Feministisk produktionsselskab vil gøre op med ulige løn: At kvindelige skuespillere ikke får det samme i løn som deres mandlige kolleger er ingen hemmelighed. Den seneste lønstatistik fra Dansk Skuespillerforbund fra 2018 viser, at mændene tjener 35 procent mere end kvinderne. Men det vil det feministiske produktionsselskab Sequoia, der står bag TV 2-serien Sommerdahl, ændre på med en særlig løn...*

Er Pernille Vermunds billeder for sexede?: I weekenden flød Nye Borgerliges leder Pernille Vermund rundt i vandet iført en rød kjole med kun ansigt og bryster oven vande. I hvert fald hvis man kiggede på forsiden af Berlingske. Og det har fået flere til at efterlyse en forklaring fra avisen, fordi de mener, at det er upassende og ikke hører til i en seriøs avis. En af kritikerne er Pernille Tranberg, journalist på Politiken, og hun får nu muligheden for at få en forklaring fra Berlingskes fotoredaktør, Søren Lorenzen.

Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

Indhold

  • TitelTid
  • Aquas WorldPride-hyldestsang01:48
  • I Am What I Am (Radio Edit) med Aqua02:40
  • I Am What I Am med Gloria Gaynor06:05
Om serien

Kulturen på P1

124 episoderP1

Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste