Episode
Episode15. sep 20211 T 53 min.P1

Onsdag 15. sep. 2021

Kulturen på P1

onsdag 15. sep 20211 T 53 min.P1

Om denne episode

Instagram er "gift" for unge piger: 20 procent af Instagrams unge pigebrugere får det værre med sig selv og deres krop, når de er på Instagram. Det viser interne undersøgelser fra Facebook, som den amerikanske avis Wall Street Journal har fået fingre i. Facebook ved altså det, som adskillige psykologer har advaret om i årevis, men alligevel har Facebook nedtonet den viden i deres offentlige optrædener. Vi får en reaktion fra Anna Bjerre, der er formand i non-profit organisationen Girl Talk, der arbejder for at hjælpe piger og unge kvinder mellem 12 og 24 år.

Pladeselskab om ny repræsentationsrapport: "Det er nedslående": Fire gange så mange kvinder som mænd oplever diskrimination i musikbranchen. Og hvis man så ovenikøbet er en etnisk minoritet eller handicappet, så står det endnu værre til. Det viser rapporten "Repræsentation i musikbranchen - på og bag scenen 2021", der udkommer i dag. Vi talte allerede om resultaterne af rapporten i mandags, og i dag taler vi med Karen Vincent, der er chef for al ny musik hos Warner Music om, hvordan pladeselskaber sikrer en bedre repræsentation fremadrettet.

Dansk bidrag til Chicago Architecture Biennal 2021: Når USA's største arkitektur- og designbegivenhed åbner på fredag, så er det danske design- og arkitekturfaglige team Soil Lab blandt deltagerne. To af Soil Lab-folkene kommer i studiet og fortæller om, hvordan man forvandler et hårdtprøvet kvarter i Chicago til et nyt, fælles byrum, der kan skabe positiv forandring.

Og så har Per Juul Carlsen lavet et interview med instruktør Charlotte Sieling, der har instrueret en af de dyreste film i Danmarkshistorien: 'Margrete den Første' har premiere i morgen.

Værter: Tore Leifer og Karen Secher.

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Instagram Kropshad01:32
  • Margrethe den første12:45
Om serien

Kulturen på P1

124 episoderP1

Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste