Episode
Episode18. okt 20211 T 54 min.P1

Kina strammer kulturskruen

Kulturen

mandag 18. okt 20211 T 54 min.P1

Om denne episode

I Kina skal computerspil indeholde den rigtige moral, der accepteres ikke fankultur og streng censur fører til, at der ikke er udkommet spil i månedsvis. Hør en Kina-kender fortælle om kulturlivet i Kina, hvor der trykkes på alle forbudt-knapper for tiden.

Din modstander skal svines til

På scenen til DM i Freestyle Rap er intet helligt eller forbudt, men derfor har indholdet alligevel forandret sig gennem de seneste 20 år. Vi taler med den allerførste vinder fra år 2000 og med dette års nykårne vinder: er det stadig hipt at svine homoseksuelle og hvorfor er mor-jokes nederst i hierakiet?

Fra mørbradgryde til aborre-bøf i peberrod

De to bedste restauranter i verden er danske, og sådan er vi gået fra lørdagskylling og kotelet i fad til gastronomi på allerhøjeste niveau. En ny bog - "De fem franske kokke" - giver et bud på, hvordan det dog gik til. Historien begynder i 1971, hvor Falsled Kro serverede de første retter og fem legendariske franskmænd spiller en afgørende rolle.

Værter: Jesper Dein og Maja Nyvang Christensen.

Indhold

  • TitelTid
  • Kina strammer løkken om kulturen og pressen01:42
  • Graffiti: kulturarv eller hærværk?14:38
  • Oversættere mangler ordentlig løn - og Gyldendal tilbyder norske oversættere dårlig kontrakt24:38
Om serien

Kulturen

149 episoderP1

Kulturen er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste