Serie4 episoderP1

Lægens bord - Lyt til din krop

Kroppen er god til at fortælle, hvordan den har det. Men det er langt fra alle mennesker, der er gode til at lytte efter. For eksempel ved 300.000 mennesker ikke, de har forhøjet blodtryk. Og en halv million mennesker ved ikke, de har knogleskørhed. Lægens Bord gør dig hver uge klogere på kroppens advarselstegn, så du kan få den rigtige hjælp. Det kan måske redde dit liv.

Vært: Peter Qvortrup Geisling.

RSS

Alle episoder

Episodefredag 2. dec 202256 min.

I dagens afsnit møder vi den 30-årige borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen, der har levet med type 1-diabetes, siden hun var fire år gammel. I mange år var hun ikke så åben om sin diabetes, men det har senere blandt andet udviklet sig til en sensor på armen, der blev vist frem til fest hos Dronningen.

Vi møder også Flemming Schou på Hovedbanegården i København, hvor Diabetesbussen er stoppet op. Her er det muligt at blive testet for type 2-diabetes, og i afsnittet finder vi ud af, hvad Flemmings test viste.

Cirka 80.000 danskere har type 2-diabetes - uden at vide det. Den sygdom forårsager skader mange steder i kroppen, hvis den ikke bliver konstateret, og derfor er det vigtigt, at du kender advarselstegnene på den.

Vært: Peter Qvortrup Geisling.

Tilrettelæggere: Louise Raundahl og Cathrine Lakmann.

Episodefredag 25. nov 202257 min.

I dagens afsnit møder vi 42-årige Anders Fjord, der efter en tur i Lalandia med familien finder ud af, at han har knogleskørhed.

For ja, selvom mange tror, at det kun er ældre kvinder, der rammes af knogleskørhed, så kan mænd kan altså også få det.

Op mod en halv million danskere har knogleskørhed uden at vide det, men diagnosen er let at stille med en DXA-scanning. Vi følger Charlotte Hildebrandt med til sådan en på Hvidovre Hospital.

Og sammen med vores ekspert i studiet bliver vi klogere på de advarselstegn, du skal være opmærksom på, og hvordan man sagtens kan leve et godt liv med knogleskørhed.

Vært: Peter Qvortrup Geisling.

Tilrettelæggere: Louise Raundahl og Cathrine Lakmann.

Episodefredag 18. nov 202257 min.

I dagens afsnit kommer du til at møde Malene, der for nyligt er gået fra sin mand, som pludselig begyndte at ændre adfærd.

Hun har nu fundet ud af, at han lider af en dyssocial personlighedsforstyrrelse - også kendt som psykopati.

Op mod en kvart million danskere har psykopatiske træk. Langt de fleste er mænd. Og dem er der ganske stor sandsynlighed for, at vi alle sammen støder på - på et eller andet tidspunkt - i løbet af vores liv.

Vi hører, hvordan Malene har oplevet det hele, og hvorfor hun har haft så svært ved at gå.

Og sammen med vores ekspert i studiet vil vi gøre dig klogere på advarselstegn, som din krop forsøger at sende dig, hvis du er for tæt på en person med psykopatiske træk.

Tilrettelæggere: Louise Raundahl og Cathrine Lakmann.

Vært: Peter Qvortrup Geisling.

(Sendt førte gang 18. november).

Episodefredag 11. nov 202257 min.

I det her afsnit kommer du til at møde Sten, der i 7 år har kæmpet med rejsningsproblemer.

Sten er langt fra den eneste, der har det problem. Det samme oplever tusindvis af andre mænd.

Internationale tal tyder på, at op mod hver tiende mand eksempelvis rammes af Peyronies sygdom, hvor penis ændrer form, og hvor det kan være svært at få rejsning.

Du kommer også til at møde Erik, der har kæmpet med skæv penis, og vi er med, når han skal behandles for det. For der ér faktisk noget at gøre.

Tilrettelæggere: Louise Raundahl og Cathrine Lakmann.

Vært: Peter Qvortrup Geisling.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste