Serie5 episoder

Manderegler - med Emma Holten og Anders Haahr

En radiobogklub om livets store spørgsmål, især dem der har med mænd og kvinder at gøre.

Selvhjælpsbogen '12 regler for livet' af den canadiske psykolog Jordan B. Peterson er blevet en bibel for unge mænd verden over. I fem afsnit læser journalist Anders Haahr Rasmussen og feministisk aktivist Emma Holten den både voldsomt populære og heftigt kritiserede bog sammen med skiftende gæster. Hvad kan de lære af bogen, og hvorfor er den så populær?

Produceret af Filt CPH.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 2. jan 202354 min.

Om orden og kaos, om menstruation og tennis, om at sige noget upassende til en fest, om ondskab og at gøre som en hummer og rette ryggen.

Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag ouverture og kapitel 1.

Gæstelæser: Eline Lorenzen, evolutionsbiolog og forsker, Statens Naturhistoriske Museum.

Produceret af Filt CPH.

Episodemandag 2. jan 202353 min.

Om potrygende tabervenner, om jalousi og selvhad, om aber der ikke kan rødme, om hvorfor folk bedre kan lide deres kæledyr end dem selv.

Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 2, 3 og 4.

Gæstelæser: Anders Klostergaard, professor i religionsvidenskab, Århus Universitet.

Produceret af Filt CPH.

Episodemandag 2. jan 202354 min.

Om at søge det meningsfulde, om at feje for sin egen dør før man kritiserer verden, om at opdrage sine børn, så de er til at holde ud.

Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 5, 6 og 7.

Gæstelæser: Iben Damgaard, teolog, lektor på Københavns Universitet, ekspert i Kierkegaard og Nietzsche.

Produceret af Filt CPH.

Episodemandag 2. jan 202354 min.

Om at sige sandheden om din chefs Powerpoint-præsentation, om mænds evne til at lytte, og om at blive udskammet, fordi man kigger efter kvindelige kondiløbere. Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 8, 9 og 10.

Gæstelæser: Ole Bjerg, lektor i økonomi og filosofi ved Copenhagen Business School.

Produceret af Filt CPH.

Episodemandag 2. jan 202354 min.

Om aggression, om at kæle med en kat på vejen og om kødspisende, svage mænd. Værterne Anders Haahr og Emma Holten læser sig gennem den voldsomt populære men også stærkt kritiserede mandebibel '12 regler for livet' af Jordan B. Peterson. I dag kapitel 11 og 12.

Gæstelæser: Christian Groes, lektor i antropologi og køn, Roskilde Universitet.

Produceret af Filt CPH.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste