Episode
Episode5. apr 201954 min.P1

Hvem ønsker sig en ukritisk presse?

Mennesker og medier

fredag 5. apr 201954 min.P1

Om denne episode

Sådan spørger de privatejede medier, som i denne uge har gang i stor annoncekampagne om betydningen af god journalistik - og ikke mindst forskellen på sociale og seriøse, publicistiske medier. Men desværre halter det med selvkritikken. For hvem førte an i felttog mod DR, hvem gav Facebook medvind og hvem jagter skandaler, kaster med mudder og fokuserer på personsager? Mediekommentator Jacob Mollerup diskuterer med Danske Mediers direktør, Morten Langager.

Ny lyd i Radioavisen: Med tre millioner ugentlige lyttere er DR's radioaviser den største nyhedsformidler i Danmark. I denne uge er det 93-årige medie shinet op med "sund balance mellem det væsentlige og dét, der optager befolkningen". Hvad det konkret betyder og fører med sig, forklarer DR-nyhedsdirektør Sandy French.

Politik uden spin: Der var en gang, hvor toppolitikere kunne klare sig uden spindoktorer. Og sådan burde det være igen, siger den tidligere konservative statsminister Poul Schlüter, som i denne uge fejrede sin 90års fødselsdag i den gamle børsbygning i København - omgivet og hyldet af blandt andre ministre med masser af spinrådgivning i ryggen.

Når journalistik gør en forskel: Der er brug for utraditionelle løsninger, hvis Varde skal forynges. Derfor fik en journalist fra JyskeVestkysten gode råd hos kolleger på et kursus i denne uge. To amerikanske eksperter i konstruktiv løsningsjournalistik, Kathryn Thier og Samantha McCann, fortæller, hvordan især lokalmedier kan medvirke til konkrete løsninger.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Indhold

  • TitelTid
  • 26.08.1936 - Pressens radioavis - det ældste bevarede klip med 40:30
Om serien

Mennesker og medier

104 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste