Episode
Episode31. jan 202054 min.P1

Journalisters blinde vinkler

Mennesker og medier

fredag 31. jan 202054 min.P1

Om denne episode

Der er få kvinder. Dem med anden etnisk baggrund er næsten fraværende. Og geografisk og socialt er de fleste medier kildevalg også skævt... Men nu tager et par store mediehuse fat med konkrete mål og forandringer af redaktionelle vaner. Det sker af idealistiske grunde, men også fordi det kan være en god forretning, siger Politikens chefredaktør Christian Jensen i diskussion med DR's mangfoldighedsredaktør Heidi Robdrup og medieudvikler Marie Valentin Beck.

Nyt medieforlig udskudt: Forandrede vaner, børns skærmforbrug og lokale avishuses vilkår skal undersøges, før der bliver taget fat på nye medieforhandlinger. Det siger den socialdemokratiske kulturminister Joy Mogensen. Men allerede inden medieforliget i 2018 blev der lavet grundige rapporter, så hvad er det, hun mangler for at gå i gang? Er der en skjult dagsorden, som vil tvinge DR til at gennemføre endnu en sparerunde? Og hvad med de nødlidende provinsmedier?

Politisk armslængde: "Ja, jeg blander mig i, hvem der skal være studieværter i DR. Og ja, jeg går direkte efter navngivne medarbejdere". Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen er i vælten efter krav om fyring af Deadlinevært. Og hans kritik fører ikke til polske tilstande med direkte regeringsindblanding i public servicemedier. Hvordan det hænger sammen, forklarer han i interview med afsæt i sit eget bonmot, "Den, der betaler for musikken, bestemmer også hvad der skal spilles.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

82 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste