Episode
Episode24. apr 202055 min.P1

Coronadækning uden proportioner?

Mennesker og medier

fredag 24. apr 202055 min.P1

Om denne episode

Daglige dødstal, alarmerende meldinger og alenlange pressemøder præger en stor del af mediernes coronadækning. Måske er den for omfattende? Er der frit spil for eksperter med virustitler? Og hvad med alt det, der ikke er plads til at fortælle om? Mediesociolog Søren Schultz Jørgensen - som har opfordret medierne til at skrue ned for det kritiske skyts - diskuterer med DR's nyhedsdirektør Sandy French og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

I corona-orkanens øje: Han bliver rost for at tale lige ud af posen - som da han på et pressemøde i denne uge svarede på et spørgsmål om sex og singler: "Sex er godt, sex er sundt og Sundhedsstyrelsen går ind for sex". Men han bliver også kritiseret for at have nedtonet og beroliget for meget. Interview med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm om strategi, overvejelser og mediernes corona-behandling.

Undertrykt ytringsfrihed? Intern ballade i Det Danske Akademi - en selvsupplerende litterær institution - har fået en del spalteplads i hovedstadsmediernes kultursektioner den sidste uges tid. Balladen handler om akademimedlem Marianne Stidsens ret til at udtrykke polemiske og polemiserende synspunkter om #MeToo. Men hvem gavner en "iscenesættelse som ytringsfrihedens martyr?" spørger Point Of View-skribent Steffen Groth i diskussion med Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

82 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste