Episode
Episode1. maj 202054 min.P1

Corona-nyheder med håb og løsninger

Mennesker og medier

fredag 1. maj 202054 min.P1

Om denne episode

Der er alt for lidt vægt på det, som kan tænde lys i det store corona-mørke. Det mener næsten en tredjedel af mediebrugerne ifølge en undersøgelse fra Syddansk Universitet. Adjunkt Lene Heiselberg forklarer, uddyber og diskuterer undersøgelsens perspektiver og konkrete eksempler med Ulrik Haagerup, leder af Constructive Institute i Aarhus, og Cathrine Gyldensted, som står i spidsen for et netværk for konstruktiv journalistik.

Virus i DR: Flere danske film, mere fællessang og vild natur fylder på DR's tv-kanaler de kommende måneder. Til gengæld er udsendelser som "Gift ved første blik", "Den store bagedyst" og "Øen" udskudt. Coronaen tvinger dermed DR i retning af mere klassisk public service, som måske endda viser sig at være mere populær end ventet? Interview med mediedirektør Henriette Marienlund.

Kritik af "mørklægningslov": Det er blevet svært for journalister og medier at holde ministre i ørerne. Adgangen til aktindsigt er markant forringet, siden en ny offentlighedslov blev vedtaget i 2013. Og der er brug for at genfinde "den rette balance", konkluderer Ytringsfrihedskommissionen i betænkning torsdag. Mediejurist Vibeke Borberg, medlem af kommissionen, uddyber kritikken.

Nye stemmer: Omkring 60 unge har i de seneste måneder været bænket - først fysisk, siden digitalt - på Politikens debattør- og kritikerskole i Aarhus. Med konkrete værktøjer har de lært at formulere sig både mundtligt og på skrift. Og de er forberedt på, at det kan give knubs især på sociale medier at blande sig. Mohamad Alnabhan, Kirstine Bjerrum Voetmann og Nadri Abdi fortæller om at gøre sig gældende i den offentlige debat.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

82 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste