Episode
Episode15. maj 202053 min.P1

Det digitale Corona-liv

Mennesker og medier

fredag 15. maj 202053 min.P1

Om denne episode

Aldrig har så mange kommunikeret så meget på et utal af platforme som i de seneste måneder. Coronaen har accelereret et online-liv, som kræver koncentration, karakterdannelse og kritisk tænkning. Det mener journalist og SDU-lektor Camilla Mehlsen, aktuel med bogen "Homo Furura - 7 kompetencer til en bedre fremtid". Hun uddyber og diskuterer med Ask Hesby Krogh, næstformand i "Digitalt Ansvar".

Junk-news i valgkampe: Forureningen af den offentlige debat tager til, når der er valg rundt i verden. Samantha Bradshaw fra Oxford Internet Institute har kortlagt graden af misinformation i blandt andet USA, Tyskland og Sverige. Og fordi teknikken bliver mere avanceret, vokser mulighederne for at manipulere, advarede hun i en virtuel session på Nordiske Mediedage i Bergen forleden.

Selvregulering på Facebook: Verdens største sociale medie har lavet en ekstern kontrolinstans, hvor blandt andre tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt skal tage stilling til kontroversielle opslag. "Smart udtænkt imagepleje", kalder Politikens chefredaktør Christian Jensen det nye initiativ, som han debatterer Facebooks nordiske policychef, Martin Ruby.

Sociale medier for 100 år siden: Følelser, forenklinger og forhåbningerne præger plakater fra genforeningsafstemningen i 1920. Og plakaterne er på mange måder den tids sociale medier, siger leder af Plakatmuseet i Aarhus, Elsebeth Aasted Schantz i optakt til DR1-serien "Grænseland", som har premiere på søndag.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

102 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste