Episode
Episode22. maj 202054 min.P1

Politisk armslængde-princip inficeret af virus

Mennesker og medier

fredag 22. maj 202054 min.P1

Om denne episode

Da store dele af Danmark lukkede i marts, måtte også DR og TV2 skære i sendeplanerne. Det skete efter direkte ordre fra Kulturministeriets departementschef, som dermed gik videre, end lovgivningen tillader. Mediejournalist Lasse Jensen har gennemgået forløbet, som hverken Kulturministeriets, DR's eller TV2's ledelser har lyst til at uddybe og diskutere.

Jyder og fynboer indtager Sjælland: Der blev skrevet mediehistorie, da Danmarks næststørste aviskoncern, Jysk Fynske Medier, for nylig rykkede over Storebælt med køb af Helsingør Dagblad og en række ugeaviser. Det lokale mediemarked er i hastig forvandling, hårdt presset af svind i annonceindtægterne. Patrick Arendal Fahlström fra Infomedia og Mediascale.dk diskuterer og perspektiverer sammen med Jysk Fynske Mediers bestyrelsesformand Per Westergaard og redaktør Mette Lyhne fra Herlev Bladet.

Pressefrihed beskæres i ly af coronaen: Tyrkiet er ét blandt flere lande, som har indskrænket mediers mulighed for at rapportere om virusudviklingen. Pressefriheden var i forvejen begrænset, og det har flere gange ramt tidligere Cumhuriyet-chefredaktør Can Dündar. Han bor nu i Berlin, hvorfra han sender uafhængige nyheder til tyrkerne på Radio Özgür.

Et spøgelse i kulissen: Mens Instrukskommissionen graver sig ned i mulige lovbrud i den såkaldte barnebrude-sag, popper ordet "tamilsag" op fra mediernes arkiver. Dramatiske overskrifter er i vente i weekenden, når sagens hovedperson, Venstres næstformand Inger Støjberg, skal afhøres.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Indhold

Om serien

Mennesker og medier

82 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste