Episode
Episode4. sep 202055 min.P1

DR fanget i politisk taktikspil

Mennesker og medier

fredag 4. sep 202055 min.P1

Om denne episode

Regeringen annoncerede i denne uge, at den vil fjerne en planlagt DR-besparelse på 255 millioner kroner. Men pengene skal findes i en pulje, hvor der så bliver mindre til for eksempel børn, ældre og klima. Og hvem vil forsvare det? Det diskuterer medieordførerne Jens Rohde fra De Radikale, Enhedslistens Søren Søndergaard, Venstres Britt Bager og Socialdemokratiets Kasper Sand Kjær. For ikke kun DR fattes penge; det gør også lokale og regionale medier rundt om i landet.

Nye vinde over mediemarkedet: På mandag åbner det nye 5G-netværk med datahastigheder højere end nogensinde. Og senere på måneden blænder streamingtjenesten Disney+ op for et enormt udbud af film, serier og børne-tv. Perspektiverne er både lovende og skræmmende, når medieanalytiker Claus Bülow Christensen tegner dem op sammen med YouSee-direktør Jacob Mortensen.

Live fra Amerika: Der er meget, vi ikke forstår på denne side af Atlanten, når vi hører, ser og læser om, hvad der sker i USA. Våbenlov, racediskrimination og skævvredne medier er bare tre eksempler. Efter ti år som korrespondent udsender TV2's Jesper Steinmetz i næste uge en bog om, hvordan han selv blevet betydeligt klogere på amerikanerne. Og om hvordan også han fejlbedømte Donald Trump.

Løkke nappede sendefladerne: Han var her og der og allevegne, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han i begyndelsen af ugen lancerede bogen "Om de fleste og det meste". Og endnu en gang demonstrerede han en formidabel evne til at korrekse journalister med rod i spørgsmål, antagelser og præmisser. Men hvad siger han selv til dækningen.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

83 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste