Episode
Episode20. nov 202054 min.P1

"Mink-Mogens" og de ministersultne journalister

Mennesker og medier

fredag 20. nov 202054 min.P1

Om denne episode

Der var for længst dømt "dead man walking", da Mogens Jensen onsdag gik af som fødevareminister. Men hvad betyder det, når alle mediers dækning peger samme vej? Og hvilken indflydelse har de politiske kommentatorer og analytikere? Diskussion med Føljetons Lars Trier Mogensen, Kristeligt Dagblads Henrik Hoffmann-Hansen og TV2's Troels Mylenberg.

Nyheder på mobilen: Når gymnasielever vil ha' sidste nyt om coronaen, tjekker de Facebook, tv, hjemmesider og Instagram. Især influencere på Instagram har voksende nyheds-betydning, viser ny SDU-undersøgelse. Journalistisk lektor Camilla Mehlsen forklarer og perspektiverer sammen med B.T.-influencer Anders Hemmingsen med over en million følgere.

Mistro til medier: Hverken aviser, tv eller radio er der megen fidus til blandt "De gule veste" i Frankrig. Alligevel var de etablerede medier - sammen med Facebook - afgørende for gennemslagskraften, da oprørsbevægelsen fik fodfæste for to år siden. Interview med kultursociolog Mads Christoffersen, aktuel med bogen "De gule veste har ordet".

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

81 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste