Episode
Episode12. feb 202154 min.P1

Har DR solgt sit dramaguld til Netflix?

Mennesker og medier

fredag 12. feb 202154 min.P1

Om denne episode

Optagelserne til en ny, fjerde sæson "Borgen" er i gang, og når den rammer tv-skærmene næste år, er den resultat af et samarbejde mellem DR og Netflix. En aftale mellem de to skaffer penge til serien - men også kunder til den amerikanske streaminggigant. Interview med DR's mediedirektør Henriette Marienlund om perspektiver, konsekvenser og politisk kritik af Netflix-samarbejdet.

Svær coronadækning: Hvornår er forskning god nok til en stor overskrift? Dét er ét af mange spørgsmål, som journalister igen og igen er blevet konfronteret med det sidste års tid. Inger K. Larsen og Kresten Roland Johansen har på Journalisthøjskolen i Aarhus kortlagt nogle af coronadækningens udfordringer. Diskussion med Kresten Roland Johansen og Politikens sundhedsredaktør Lars Igum Rasmussen og videnskab.dk-journalist Anne Ringgaard.

Mainstreammedier uden Trump: USA's 45. præsident - i denne uge i sin anden rigsretssag - har været en god forretning for de medier, han kalder "folkets fjende". Men Donald Trump har også fået en del medier til tydeligt at vælge side. Så hvad nu, når han er væk? Det diskuterer New York Times-klummeskriverne Gail Collins og Bret Stevens akkompagneret af klip fra Trump-årene.

Sneflokke kommer vrimlende: Det er efterhånden sjældent, det er "rigtig" vinter i Danmark, så da en snestorm ramte i denne uge, fik medierne travlt med at sende reportere ud i snemasserne. Som viste sig at være lidt større i vejrudsigterne end ude i virkeligheden.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

110 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste