Episode
Episode19. feb 202154 min.P1

Oprør mod restriktioner; hvad er mediernes rolle?

Mennesker og medier

fredag 19. feb 202154 min.P1

Om denne episode

Coronatræthed breder sig, smittetal falder og færre overholder restriktioner, viser nye adfærdsmålinger. Professor Michael Bang Petersen, Aarhus Universitet, vurderer mediernes rolle i diskussion med Berlingskes chefredaktør Tom Jensen og Sjællandske Mediers chefredaktør Bente Johannesen.

Dobbelt reklamesøjle: Med kendisser i studiet er Cecilie Frøkjær for tiden vært på TV2 Charlie-serien "Deja vu". Samtidig reklamerer hun for lydbogstjenesten "Mofibo". Egentlig i strid med TV2's regler, siger kanalchef Dorthe Thirstrup, men "vi fik et godt tilbud". Og mon noget lignende kunne ske i DR?

Avis i coronaknibe: Flere handler på nettet og færre går i fysiske butikker. Det kan aflæses i salgskurven på hjemløseavisen "Hus Forbi", hvor der er langt mellem køberne. Interview med avissælger Philip Davidsen ved Amagercentret i København og chefredaktør Poul Struve om konsekvenser og perspektiver.

Pressefrihed under angreb: I Hviderusland bliver journalister sat ud af spillet, i Polen øger regeringen sin mediekontrol og i Ungarn er en Orban-kritisk radiostation lukket. Mogens Blicher Bjerregaard, formand for det europæiske journalistforbund, om tendenser til mindre og mindre pressefrihed i Europa.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

109 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste