Episode
Episode19. mar 202154 min.P1

Selvkritik efterlyses

Mennesker og medier

fredag 19. mar 202154 min.P1

Om denne episode

Det går godt for den undersøgende, afslørende og gravende journalistik. Men den byder også på noget af det værste, medierne formår. Ny bog sætter spaden i blandt andet tunnelsyn, fairness og etik. Diskussion med to af bogens bidragydere, RUC-lektor Jannie Møller Hartley og graverjournalist Morten Frich.

Manglende forelæggelse: Da Randers Amtsavis sidste år skrev begejstret om et lokalt folkemøde, manglede der svar fra en kritiseret part i sagen. Det var ikke i orden, konkluderer Pressenævnet - mediernes egen "domstol" - næsten et år senere. Chefredaktør Axel Præstmark forklarer, hvordan gentagelser undgås. Og hvorfor han ikke vil sige undskyld.

Den glemte krig: "Nu er det din tur, doktor", skrev børn i den syriske provinsby Dara'a for ti år siden. Erindringen er med i dansk-syrisk dokumentarfilm om en krig, som mange for længst har opgivet at forstå og følge med i. Hvilken forskel endnu en film gør eller ikke gør, diskuterer producer Signe Byrge Sørensen med journalist og radiovært Adam Holm.

Ballade i Norge: Tv-serien "Atlantic Crossing" om den norske kongefamilie under anden verdenskrig har sat sindene i kog. For selv om serien er "inspireret af sande hændelser", er der også masser af fri fantasi. Og i DR - som lige nu viser serien - overvejer dramachef Christian Rank, hvordan to kommende danske og historiske dramaer skal deklareres.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

110 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste