Episode
Episode26. mar 202155 min.P1

Aktivisme eller kølig objektivitet?

Mennesker og medier

fredag 26. mar 202155 min.P1

Om denne episode

Flere medier er gået i brechen for at få 19 danske børn hjem fra flygtningelejre i Syrien. Men når lederskribenter vælger side, hvad er så risikoen for énøjet, forudindtaget journalistik? Diskussion med chefredaktørerne Christian Jensen, Politiken, og Mette Østergaard, Berlingske.

Tavs avisboss: Det vakte opsigt, da B.T.-chefredaktør Michael Dyrby forleden afviste at kommentere både en intern sexisme-sag og sin egen fortid og rolle som nyhedsdirektør på TV2. Interview om selv at komme en tur i mediemøllen - og om det, chefredaktøren ikke ville svare på.

Afhængig af Facebook: Techgiganter skal ikke "diktere DR's indhold", lyder det fra generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Alligevel er DR storforbruger af sociale medier, og hvis lyttere og seere vil i kontakt med en lang række programmer, kan de kun bruge Facebook. Interview om, hvad logikken er?

Artikel-tyveri: Betalingsmure er afgørende for mange mediers indtægter. Men Forsvarsministeriet fandt en "kreativ" løsning, som nu har kostet skatteyderne en erstatning på 285.000 kroner til netmediet Olfi. Redaktør Peter Ernstved Rasmussen kalder ministeriets ageren "beskæmmende" og "pinlig".

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

109 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste