Episode
Episode28. maj 202154 min.P1

Skidtspande på nettet

Mennesker og medier

fredag 28. maj 202154 min.P1

Om denne episode

Tonen er ofte rå på Facebook. Og sådan skal det ikke være. TV2Fyn laver derfor kampagne mod hadske opslag. Men skal medier blande sig og måske endda forsøge at styre debatter på nettet? Diskussion med samfundsredaktør Jakob Risbro, TV2Fyn, chefredaktør Tanja Nyrup Madsen, Mandag Morgen, og chefredaktør Tom Jensen, Berlingske.

Tættere på borgerne: Lokale redaktioner og flere journalister skal styrke journalistikken i syv midt- og østjyske kommuner. I denne uge præsenterede Jyllands-Posten en plan med nye, digitale medier. Dermed breder en ny tendens sig; for nylig satte også Jysk Fynske Medier gang i mere lokaljournalistik.

Fly til tiden: Da SAS i 2009 lancerede en punktligheds-kampagne, var den inspireret af tv-nyheders daglige præcision. Historien står i ny bog om deadlines, der er nyttige ikke kun for medier. Bogen er skrevet af TV2-redaktør Tine Bendix, som fortæller om betydningen af at "strikke på den samme strømpe".

Medieguf: 2021-udgaven af Kraks Blå bog udkom torsdag med 147 nye navne, deriblandt en del mediefolk. Bogen fører som altid til en del omtale, men næppe så meget som da filminstruktør Erik Clausen i 2000 blev optaget mod sin vilje i det, han for rullende kamera kaldte "Fedterøvenes vagtparade".

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

Om serien

Mennesker og medier

83 episoderP1

Journalistik, etik og tendenser i mediernes maskinrum. Perspektiv, analyse og baggrund på ugens mediehistorier. Kritiske, konkrete og kontante interview med mediernes magthavere.

Skriv til menneskerogmedier@dr.dk.

Vært og producent: Kurt Strand.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste