Serie3 episoderP1

Mink i maskinen

Døde mink, slettede sms'er og en siddende statsminister i vidneskranken. Minkkommissionen kører og skal inden maj opklare, hvornår den socialdemokratiske regering vidste, at det ikke var lovligt at beordre samtlige mink slået ned. Mink i maskinen følger kommissionen, som afhøringerne nærmer sig magtens midte.

Alle episoder

Episode19. nov 202126 min.
Episodefredag 19. nov 202126 min.

Hun bliver kaldt Mette Frederiksens højre hånd. Landets mest magtfulde embedsmand, Barbara Bertelsen, der er departementschef i Statsministeriet. Netop derfor er hun et af kronvidnerne i minkkommissionen - for hvornår vidste hun, at der ikke var lovhjemmel til at beordre minkene slået ned? Men BBB, som hun kaldes, mødte torsdag op i kommissionen velforberedt til fingerspidserne og gav udspørgerne sved på panden med sine fuldendte svar på tiltale. Så hvor efterlader det kommissionen? DR's politiske korrespondent Christine Cordsen udlægger sagen i Mink i Maskinen.

Episode15. nov 202127 min.
Episodemandag 15. nov 202127 min.

En glemsom minister og en embedsmand med hukommelse som en elefant. Tilsæt derudover en række modstridende forklaringer. Det var minkkommissionens afhøringer i den forgangne uge. Det var den tidligere fødevareminister Mogens Jensen, der havde problemer med hukommelsen, mens afdelingschef fra Justitsministeriet ord for ord huskede, hvad der skete, da minkskandalen rullede. I sit vidneudsagn fik hun sagt sin departementschef direkte imod, ligesom direktøren for Fødevarestyrelsen sagde Mogens Jensen imod, da han vidnede. DR's politiske korrespondent Christine Cordsen sad med under de tre begivenhedsrige dage i Minkkommissionen og udlægger sagen i Mink i maskinen.

Episode10. nov 202126 min.
Episodeonsdag 10. nov 202126 min.

Karrierekomet Tejs Binderup er uforvarende endt som en af minkkomissionens hovedpersoner. Som afdelingschef i Fødevareministeriet er han indtil nu det mest belastende vidne for regeringen. For da han i lørdags afhøres, retter han skytset mod regeringens tinder. Ifølge ham var regeringen advaret om, at det ikke var lovligt at beordre alle mink i Danmark slået ned. Journalist Anders Svendsen sad med i kommissionen, da hvert eneste af Tejs Binderups ord blev vendt og drejet over otte timer.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste