Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie4 episoder

Mord i kultureliten

Min mormors to sønner bliver slået ihjel af hendes ekskæreste, som derefter begår selvmord. Det er oktober 1953, og traumet bliver fortrængt i gode middage med de rigtige mennesker. For både min mormor, morderen og alle omkring hændelsen er en del af den kulturradikale elite. Samfundsrevseren PH er morfar til de døde drenge, og designer Verner Panton er far til den ene dreng. Selvom kredsen af kulturradikale udadtil forkaster tabuer og fortrængning, bliver det tilsyneladende dyrket indadtil, for min mor ved stort set intet om hændelsen. Jeg har i flere år undret mig over, hvorfor min frisindede familie ikke kunne rumme sorgen. Nu har jeg sat mig for at finde ud af, hvad der skete.

Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Lyddesign: Mikkel Rönnau.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 2. nov 202127 min.

Et billede af en lille dreng dukker op på en hylde i min mors barndomshjem. Det viser sig at være hendes storebror. Drengen Simon, der sammen med sin lillebror Mikkel blev slået ihjel, halvandet år inden min mor bliver født. Min mor Louise ved stort set intet om drengene, for min mormor Tove Kemp talte aldrig om det. I stedet blev min mormors sorger begravet i gode middage med de rigtige mennesker, for hun var en del af den kulturradikale elite. Det viser sig at være i samme kreds af mennesker, morderen skal findes. Sammen med min mor graver jeg mig ned i min familiehistorie for at finde ud af, hvordan tabet af drengene påvirkede min mormor, min mor - og mig selv.

Medvirkende: Sofie Tholl, Louise Danneskiold-Samsøe.

Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Lyddesign: Mikkel Rönnau.

(Sendt første gang 22. november 2021).

Episodetirsdag 2. nov 202127 min.

For at komme tættere på drabene på min mors to brødre, opsøger jeg kredsen af mennesker omkring min mormor i 1953. Ligesom min mor, hører jeg samme historie: tragedien blev fortrængt. Og ikke bare fortrængt, der blev faktisk festet i dagene efter drengenes død - som et forsøg på at dulme smerten. Ingen af de mennesker, jeg møder, ved dog noget om manden, der begik drabene. Men pludselig vender mit held, da en dagbog tæt på morderen dukker op.

Medvirkende: Sofie Tholl, Carin Panton von Halem, Peter August Johansen.

Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Lyddesign: Mikkel Rönnau.

(Sendt første gang 29. november 2021).

Episodetirsdag 2. nov 202126 min.

Dagbogen bringer mig tættere på den mand, der slog min mors to brødre ihjel. Ligesom min mormor og mor er han vokset op i den kulturradikale elite - og har truet med en lignende handling før. Ud fra dagbogen begynder detaljerne om drabsdagen at tegne sig, og det viser sig, at pistolen, der blev brugt, tilhørte en socialdemokratisk politiker. Pludselig kommer der et tip om, at Suzanne Brøgger nævner drabsmanden i en af hendes romaner.

Medvirkende: Sofie Tholl, Suzanne Brøgger, Louise Danneskiold-Samsøe

Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Lyddesign: Mikkel Rönnau.

(Sendt første gang 6. december 2021).

Episodetirsdag 2. nov 202127 min.

Efterhånden står mange af detaljerne omkring drabet på min mors to brødre klart. Men jeg ved stadig ganske lidt, om hvad der skete med min mormor Tove på selve dagen. Hvor hun var, og hvordan hun fik beskeden. Til mit held får jeg kontakt til en af Toves veninder, der i dag er oppe i 90'erne. Men dengang i oktober 1953 sad hun ved Toves side, da drabsmanden hentede de to drenge.

Medvirkende: Sofie Tholl, Louise Danneskiold-Samsøe, Nobbe Bernild.

Tilrettelæggelse: Sofie Tholl.

Redaktør: Louise Witt-Hansen.

Lyddesign: Mikkel Rönnau.

(Sendt første gang 13. december 2021).

Du synes måske også godt om

  1. Serie6 episoder

    Adrian Hughes dykker ned i sin mors glamourøse og tragiske historie

  2. Serie4 episoder

    Syv piger, med vidt forskellig baggrund og socialklasse, mødes tilfældigt i en skolegård på Frederiksberg i 80erne. Et tæt venskab opstår, og pigegruppen begynder at betragte hinanden som en familie. Sammen opdyrker de en grænseløs venindekultur, som skal holde traumer og fraværende forældre ud i strakt arm.

    Her, 34 år efter, har deres samværsform ikke ændret sig meget siden teenagetiden, udover at de er blevet til seks. De mistede nemlig én undervejs, den karismatiske Mariam, som stadig spøger.

    Men er det ikke på tide at bryde gamle mønstre, når man er sidst i fyrrerne?

    Det mener Zara. Men mener resten af gruppen også det?

    Tilrettelæggelse: Zara Wölck.

    Producer: Torben Brandt.

    Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

  3. Serie4 episoder

    Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen.

    Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.

    Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.

    Mix: Emil Rothstein-Christensen.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  4. Serie5 episoder

    Hvem var Anna, der i 1612-1615 fik brændt 11 kvinder levende?

  5. Serie3 episoder

    Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 og de to verdenskrige har skabt et stridigt forhold, sønderjyder og tyskere imellem. Tyskland tabte og Danmark vandt i sidste ende, og det har betydet, at flere tysksindede familier i Sønderjylland efterfølgende har skulle gå stille med dørene.

    I P1 Serien Tys tys, vi er tyske fortæller tre sønderjyske familier om den skam, skyld eller splittelse, der har præget dem, fordi en del af familien var tysksindet og valgte nazismen til.

    Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen

    Redaktør: Mette Willumsen

    Programansvarlig: Dennis Kragelund

  6. Serie6 episoder

    Arian er 24 år og har aldrig haft et tæt forhold til sin far. Når han kigger rundt på sine venner, er der heller ikke rigtig nogen af dem, der kender deres fædre. Hvorfor er det så normalt, at fædre zoner ud af deres sønners liv? Hvorfor virker de så ligeglade?

    HALLO FAR er seks historier om sønner, der er blevet svigtet af deres fædre. Sammen med Arian råber de op om, hvor ondt det gør at vokse op med en far, der forsvandt.

  7. Serie2 episoder

    Sally skulle dele intime og seksuelle hemmeligheder med kirken

  8. Serie4 episoder

    "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  9. Serie5 episoder

    En dramatisk kærlighed med store følelser og konstante udfordringer

  10. Serie4 episoder

    Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

    I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

    Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

    Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

    Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

    Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

    Redaktør: Jesper Langballe.

  11. Serie6 episoder

    I en uge har Mikael Bertelsen boet på Danmarks største plejehjem, Sølund, ved Søerne i København.

    I en serie på seks afsnit oplever Bertelsen livet på Sølund, med åben mikrofon, og hans helt særlige og originale interviewteknik.

  12. Ubehagelige historier om hans mørke sider ser nu dagens lys