Episode
Episode27. mar 202145 min.P1

Er politikerne narcissistiske? Om genåbnings-selfies og øl i politik.

Nede Mette

lørdag 27. mar 202145 min.P1

Om denne episode

Hvordan fejrer du et veloverstået stykke arbejde? Danske politikere gør det øjensynligt med en selfie. Netop det spørger vi Socialdemokratiets integrations- og udlændingeordfører, Rasmus Stoklund, om og hører, hvorvidt Facebook og sociale medier får Danmarks politikere til at virke narcissistiske og selvglade.

Måske forbinder du nærmere fyraften med kolde øl og fødderne oppe ligesom Anker Jørgensen og Poul Schlütters ikoniske Tuborg-skål. Det ville du ikke være alene om, så derfor lytter vi til politisk reporter på Avisen Danmark, Kasper Løvkvist, fortælle om, hvad øllen kan i politisk symbolik. Dernæst vender vi snuden mod Oslo og Stockholm, for at Kristeligt Dagblads Johan Bendtsen kan fortælle os om naboernes SoMe-vaner. Og selvfølgelig uddeles Ugens Makrel.

Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen.

Om serien

Nede Mette

38 episoderP1

Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation.

Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste