Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie5 episoder

Onde Anna

Det er troldkvindernes skyld. Det siger Anna Barskiær, en kvinde i 1600 tallets Køge, hvis børn er blevet besat af djævlen. Hun bliver dermed igangsætter af en af de største trolddomsprocesser i Danmark i 1612-1615, hvor mindst elleve kvinder blev brændt levende, to begik selvmord og en forsvandt.

Forfatter Olga Ravn dykker ned i tingbøger fra retssagerne og tekster fra tiden for at forstå hvad det var der skete, og hvad der drev Anna. Og forstå hvorfor vi ikke taler mere om trolddomssagerne i Danmark - og de omkring 1000 almindelige kvinder der blev udstødt og dræbt i perioden fra midten af 1500 tallet til slutningen af 1600tallet hvor trolddomsbålene brændte ud. Måske er det på tide, at historien om hekseafbrændingerne fortælles på en ny måde.

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn. Redaktør: Line Fabricius Lyddesign: Jacob Heldt.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 18. nov 202127 min.

Annas børn og mand taler i tunger, får underlige anfald og siger de er Satan. Det skriver hun om i en tekst som forfatter Olga Ravn finder. Det er grufuld læsning.

Men der er noget Anna ikke fortæller, nemlig, at hun og hendes mand, som de gode kristne de er, anklager en kvinde de kender, Johanne, for at have båret djævlen til deres hus i en rottes skikkelse.

Dermed igangsætter de en lang række af trolddomsbål i Køge hvor kvinder bliver brændt levende.

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn.

Redaktør: Line Fabricius.

Lyddesign: Jacob Heldt.

Episodetorsdag 18. nov 202127 min.

Ved heksebækken mødes Køges kvinder om aftenen. Om det er for at drive djævlen op af vandet, eller for at tale uforstyrret sammen, det ved vi ikke. Blandt kvinderne står Johanne. Snart bliver hun den første kvinde der havner i troldkonekælderen i Køge, som i 1612 er et råt sted at være hunkøn. Jævnligt ser kvinder sig nødsaget til at dræbe deres egne spædbørn, fordi de er født udenfor ægteskab. Samtidig løber grise og gæs frit omkring, og på torvet bliver afhuggede hoveder udstillet til skræk og advarsel.

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn.

Redaktør: Line Fabricius.

Lyddesign: Jacob Heldt.

Episodetorsdag 18. nov 202127 min.

Johanne sidder i troldkonekælderen under Køges rådhus og venter på sin henrettelse. Gennem flere måneder er hun blevet forhørt, og nu er hun kendt skyldig i trolddom og må tortureres - så hun kan fortælle hvem hun er i ledtog med. Trolddomsprocesserne i Køge er i gang, og i løbet af det første år brændes 8 kvinder levende på bålet.

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn.

Redaktør: Line Fabricius.

Lyddesign: Jacob Heldt.

Episodetorsdag 18. nov 202127 min.

I fangekælderen på Københavns slot sidder den kloge kone Maren Ringsbjerg i sensommeren 1613. Kong Christian d. IV har hørt om de voldsomme sager i Køge, og han er bekymret. Han har hentet Maren til sin kælder, så han kan finde ud af hvad der foregår. Trolddom er farligt, og skal udryddes. Derfor laver han en ny lovpakke så befolkningen retter ind og bliver ordentlige kristne. Ødselhed, løsagtighed og især trolddom forbydes i Guds hellige navn.

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn.

Redaktør: Line Fabricius.

Lyddesign: Jacob Heldt.

Episodetorsdag 18. nov 202127 min.

En lille mindeplade på en undertøjsforretning på hjørnet af Køge Torv, er opsat til minde om de forfærdelige oplevelser Anna og Hans havde i deres hus i 1608-1613. Kvinderne der blev brændt har vi til gengæld ikke et mindesmærke for.

Da trolddomsbålene i Danmark brændte ud levede Anna videre i Køge, berømt for at have renset byen for trolddom. Men kan vi hænge ansvaret for alle de brændte kvinder i Køge på Annas skuldre? Eller var der en større bevægelse i gang?

Tilrettelæggelse: Ruth Storm og Olga Ravn.

Redaktør: Line Fabricius.

Lyddesign: Jacob Heldt.

Du synes måske også godt om

 1. Serie4 episoder

  Hverken Panton eller PH nævnte drengene, der blev slået ihjel

 2. Serie5 episoder

  En dramatisk kærlighed med store følelser og konstante udfordringer

 3. Serie6 episoder

  Adrian Hughes dykker ned i sin mors glamourøse og tragiske historie

 4. Serie6 episoder

  En radio-feature serie i seks dele.

  En tidlig morgen finder Eva sin tyske ex-kæreste død i en feriehytte ved Ribe. Den døde er en tidligere Stasi-agent, Eckardt Nickol. Få måneder før sin død fortalte han Anna Elisabeth Jessen, at han frygtede for sit liv. Sammen med en tysk kollega prøver hun at finde ud af, hvad der skete.

  En produktion fra Westdeutscher Rundfunk i samarbejde med DR 2017.

 5. Serie4 episoder

  Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen.

  Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.

  Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.

  Mix: Emil Rothstein-Christensen.

  Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 6. Serie6 episoder

  I 5 år har radiodokumentaristen Thomas Smedegaard været på sporet af en kvindelig telefonstønner, som har huseret i det klassiske musikermiljø siden sluthalvfemserne. En Nattens Dronning der tilsyneladende tilbringer alle sine nætter på at ringe til især slagtøjsspillere og stønne igennem. Men hvem er hun denne vedholdende og eminent velorkestrerede stønnerinde, der kender sine samtalepartnere ned til mindste detalje men alligevel har formået at holde sit i cover i så mange år?

  Tilrettelæggelse: Thomas Smedegaard, Mikkel Rønnau og Louise Witt-Hansen.

 7. Serie5 episoder

  Læger ville kurere angst, impotens og homoseksualitet med LSD

 8. Serie4 episoder

  En fortælling om skæbne, tilfælde, tid, evighed og musikkens kraft

 9. Gennem de seneste ti år har den danske dj og radiovært, Dan Rachlin, været offer for en kriminel underverden, der tjener milliarder på at knuse og manipulere forelskede hjerter.

  Hver eneste dag er der nogen, der opretter nye falske profiler på de sociale medier med Dans navn eller billede. Falske profiler, der bliver brugt til at snyde kvinder i hele verden.

  I denne serie går Dan på jagt efter svindlerne. Han møder andre, der har fået stjålet deres identitet, og nogle af de ofre, der er blevet snydt af en falsk profil.

  Vært: Dan Rachlin.

  Tilrettelæggelse og klip: Jonas Damstrup Fried.

  Redaktør: Mette Willumsen.

  Henvendelse ang. programmet rettes til jodf@dr.dk

 10. Serie3 episoder

  En video af 36 nyfødte børn, der grædende ligger side om side i små plastikkuvøser i den Ukrainske by Kiev, går verden rundt.

  De kvinder der har født dem, rugemødrene, er for længst rejst væk, og deres nye forældre kan ikke hente dem, fordi coronapandemien har lukket de europæiske grænser. En af de små piger, der ligger her, er bestilt af et dansk par.

  Sammen med barnets kommende forældrene rejser DRs udenrigskorrespondent Matilde Kimer afsted mod Ukraine og den rugemorindustri, der er eksploderet de seneste år.

  Hvordan foregår det, når et par bestiller et barn af en rugemor i Ukraine? Hvilke rettigheder giver rugemødrene afkald på, når de skriver under på, at de mod betaling vil bære et andet pars barn? Og hvordan rådgiver danske par hinanden for at omgå den danske lovgivning, i håbet om at både faren og moren officielt bliver barnets forældre?

  Produceret for P1 Dokumentar af Matilde Kimer, Cecilie Frederiksen og Signe Mansdotter.

  Klip og lyddesign Signe Mansdotter.

  Redaktør: Jens Vithner.

 11. Serie6 episoder

  Arian er 24 år og har aldrig haft et tæt forhold til sin far. Når han kigger rundt på sine venner, er der heller ikke rigtig nogen af dem, der kender deres fædre. Hvorfor er det så normalt, at fædre zoner ud af deres sønners liv? Hvorfor virker de så ligeglade?

  HALLO FAR er seks historier om sønner, der er blevet svigtet af deres fædre. Sammen med Arian råber de op om, hvor ondt det gør at vokse op med en far, der forsvandt.

 12. Serie4 episoder

  Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

  I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

  Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

  Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

  Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

  Redaktør: Jesper Langballe.