Episode
Episode2. aug 20211 T 50 min.P1

Arbejdsmarkedet forandrer sig

Orientering

mandag 2. aug 20211 T 50 min.P1

Om denne episode

I Orienterings sommertemaer, hvor vi hver uge ser på ét emne fra forskellige vinkler, tager vi i denne uge fat på et arbejdsmarked i forandring.

I dag skal vi se på nye og til tider mere usikre måder at arbejde på. På de løst ansatte med høj frihed og lav tryghed.

Gør udviklingen arbejdstagerne mere usikre og pressede eller tilbyder det tværtimod en række muligheder for at indfri sit potentiale og have mere at skulle have sagt?

Talebans fremmarch i Afghanistan i kølvandet på, at USA og de allierede trækker sig ud, er i færd med at udløse en ny, voldsom bølge af flygtninge fra det krigstrætte land. Siden tilbagetrækningen begyndte i maj er mere end 30.000 afghanere flygtet ud af landet hver eneste uge. Og endnu flere er på flugt inden for landets grænser. FN og nødhjælpsorganisationer advarer mod en humanitær krise med millioner på flugt.

De demonstrerer for at blive fri i Frankrig. Og i Tyskland, Italien, Grækenland, Australien, USA og mange andre lande. De demonstrerer ikke kun for at blive fri for corona-begrænsninger, men også for at blive fri fra vaccinerne. Og der er tilsyneladende mange, der helst vil være fri for at blive stukket, for vaccinationsprogrammerne taber fart i mange rige lande.

Så hvad stiller Macron, Merkel, Biden og sundhedsmyndighederne op, når de efterhånden har mange flere vacciner på lager end frivillige arme at stikke dem i? Og er idéen om flokimmunitet mod covid-19 i vesten endegyldigt undermineret af for stor vaccinemodstand?

Mathias Bay Lynggaard er dagens vært. Tine Møller Sørensen redigerer.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Messerschmidt-retssag bliver uden liveblog01:38
  • Arbejdsmarked forandrer sig: De nye løse ansættelser er kommet - flere er på vej08:35
Om serien

Orientering

178 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste