Episode
Episode13. sep 20211 T 50 min.P1

Hvad skal Norge leve af efter olien?

Orientering

mandag 13. sep 20211 T 50 min.P1

Om denne episode

Hvis meningsmålingerne passer, vil Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støres kunne danne ny regering i Norge efter valget i dag. Det ventes at Arbeiderpartiet sammen med midterpartiet SP og venstrefløjspartiet SV vil få flertal i Stortinget.

Vi ser i dag nærmere på, hvorfor Høyres leder Erna Solberg taber magten. Og vi ser også på, hvad Norge skal leve af, når det ikke længere skal være olie.

Vi ser også på den tyske valgkamp. Det tyske Venstrefløjsparti Linke er ikke særlig stort, - omkring seks procent af stemmerne står det til. Men i valgkampen har det fået en vigtig rolle - især som skræmmebillede for de tyske konservative,- der advarer om et " skred mod venstre", hvis partiet kommer med i en regering.

Vi skal også en tur i Rigsretten, hvor hovedpersonen, tidligere udlændinge og integrationsminister Inger Støjberg i dag blev afhørt af anklageren.

Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:01
  • De norske socialdemokrater står til at genvinde magten01:43
  • Bekymring over løsarbejdere i DK: I andre lande har politikerne strammet reglerne10:06
Om serien

Orientering

178 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste