Episode
Episode21. dec 20211 T 50 min.P1

Et flertal har stemt Inger Støjberg ud af Folketinget

Orientering

tirsdag 21. dec 20211 T 50 min.P1

Om denne episode

Et flertal stemmer tidligere udlændinge- og integrationsminister ud af Folketinget. Nu diskuteres det, hvilke valgbarhedsregler, der skal gælde for dømte politikere? Mister Folketinget sin troværdighed ved at tidligere dømte medlemmer efter nogle år kan vende tilbage med et mandat? Og hvorfor skal der være forskellige regler alt efter om man er kommunal-, regional- eller folketingspoltiker?

Københavns Lufthavn, landets største og travleste lufthavn skal være endnu mere travl. Den socialdemokratiske regering har sammen med flere borgerlige partier aftalt at arbejde for en ny lov, så lufthavnen får en kapacitet, der kan matche de internationale konkurrenter, siger partierne. Men flere af regeringens støttepartier er skeptiske, for de har svært ved at få flere flyrejser til at stemme overens med den grønne omstilling. Vi tager debatten mellem transportminister og støtteparti.

Skolerne åbner 5. januar. Det forsikrede børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på et pressemøde i dag. Derudover gav hun - bakket op af Sundhedsstyrelsen og Serum Instituttet - forældre en kraftig opfordring til at få deres børn vaccineret i juleferien. Og så kan man med fordel slukke for medierne engang imellem, lød det på dagens corona-pressemøde.

Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Analytiker: Støjbergs muligheder for politisk comeback er ikke store01:31
  • Risiko for strømsvigt i Europa herover vinteren11:27
  • Det belgiske forsvarsministerium har været udsat for et cyber-angreb20:50
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste