Episode
Episode23. dec 20211 T 50 min.P1

Nu skal almene boliger på Nørrebro sælges

Orientering

torsdag 23. dec 20211 T 50 min.P1

Om denne episode

Det almene boligselskab Bo-Vita har solgt halvdelen af boligerne i Mjølnerparken til ejendomsselskabet NREP. Mjølnerparken er et område på Nørrebro i København, som står på regeringens liste over parallelsamfund - den tidligere ghettoliste - og derfor skal området leve op til nogle særlige krav, fx må der maksimalt være 40 procent almene boliger. Samtidigt med det her salg finder sted, så har beboerne i Mjølnerparken sagsøgt bolig- og indenrigsministeriet for den lovgivning, de har vedtaget - beboerne mener, den diskriminerer på baggrund af etnicitet. Vi taler med køberne, sælgerne og dem, der bor der.

Og på lillejuleaften tager vi også den traditionsrige runde til DSB og Vejdirektoratet - for at høre, hvordan det går med juletrafikken på landets veje og tognet - for togrejsende jo nu med krav om ikke alene mundbind, men også coronapas. Hvordan kommer man overhovedet hjem til jul, hvis man ikke kan fremvise en ren coronatest og ikke har egen bil? Det kommer blandt andet an på - hvor sød en far, man har - skal det vise sig! Vi når også forbi udsigterne til hvid jul - både i morgen og de næste mange år.

Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Lejligheder i Mjølnerparken solgt02:00
  • Johnson-regeringens Corona-håndtering, giver skotske nationalister medvind12:10
  • Juletrafik i Corona- og sneland19:22
Om serien

Orientering

186 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste