Episode
Episode21. feb 20221 T 50 min.P1

Regeringen ændrer kurs og foreslår kvindekvoter

Orientering

mandag 21. feb 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

I mere end ti år har skiftende danske regeringer sagt nej tak til EU-regler der skal sikre, at flere kvinder får en plads i bestyrelserne på de største virksomheder. Nu ændrer regeringen kurs og fremsætter selv to nye lovforslag, der skal sikre, at der er mindst 40 procent af hvert køn i ledelser og bestyrelser i både offentlige og private virksomheder og i offentlige institutioner. Men blandt andre de radikale synes ikke, at regeringens forslag er vidtgående nok.

Ruslands militær hævder at have dræbt fem sabotører fra Ukraine på russisk jord. Og samtidig varsler den britiske premierminister Boris Johnson og hans indenrigsminister Priti Patel økonomisk krig mod Rusland, hvis de går ind i Ukraine. Der er allerede lukket for de gyldne visa, der især er gået til nyrige russere, oligarker og banditter med masser af penge. Pengene og værdierne skal beslaglægges, siger Boris Johnson, men 85.000 selskaber og værdier er registreret i skattely og med en anonym ejerkreds. Det vil være endda meget svært at intervenere og lukke ned for værdierne.

Venstreprofilen Ellen Trane Nørby skrev i weekenden på de sociale medier, at hun ikke kommer til at stille op til næste valg, men i stedet vil gå efter borgmesterposten i Sønderborg. Hun forklarede det med at sige: "Jeg har været politisk ordfører i fire år, minister i fire år, jeg har løftet mange ordførerskaber. Jeg har aftjent min værnepligt for partiet" . Med hendes exit har partiet nu 10 færre store, markante profiler, der kan hive stemmer hjem til partiet til næste valg.

Astrid Berg og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.

www.dr.dk/Orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Rapport fra fronten - det trækker op til krig01:52
  • Den britiske indenrigsminister vil ha' stoppet Londons russiske oligarker10:43
Om serien

Orientering

189 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste