Episode
Episode4. apr 20221 T 50 min.P1

Valg i både Ungarn og Serbien og konsekvenser for begge lande i forhold til både EU og Putins Rusland?

Orientering

mandag 4. apr 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Viktor Orban vandt valget i Ungarn stort. Hvad betyder det?

I studiet får vi besøg af ungarnskfødte Krisztina Vas Nørbæk og Rasmus Nørlem Sørensen, chefanalytiker i Tænketanken Demokrati i Europa.

Det var PET der aflyttede, da spionchefen Lars Findsen i månederne op til sin anholdelse havde private samtaler i sit hjem. Det erfarer DR fra flere kilder, og det viser altså, hvor alvorligt politiets efterretningstjeneste har taget den her sag. Vi ser på, hvad der egentlig skal til for, at man går ind og aflytter en chef på det niveau i eget privat hjem. Vi ser på konsekvenserne.

Det er dag 40 i den russiske invasion af Ukraine. Og ganske bemærkelsesværdigt, så kan vi nu se billeder af ukrainske soldater i Tjernobyl - det nedlagte atomkraftværk - der ligger på grænsen til Hviderusland, og de russiske tropper har nu stort set forladt hele Kyiv regionen, og ukrainske styrker har nu kontrol med grænsen til Hviderusland i Kyiv-regionen. Vi stiller skarpt på krigen og spørger, hvad russerne har gang i eller ikke gang i?

Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter.

Erik Weir redigerer programmet.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Viktor Orban vinder knusende sejr over oppositionen01:22
  • FE-sagen: Rumaflytning viser, hvor alvorligt PET har taget sagen om Lars Findsen13:37
Om serien

Orientering

187 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste