Episode
Episode20. jun 20221 T 50 min.P1

De baltiske lande hylder Uffe Ellemann-Jensen

Orientering

mandag 20. jun 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Uffe Ellemann-Jensens død natten til søndag berører mange både herhjemme og i udlandet. Især ledere fra de baltiske lande Letland, Estland og Litauen skriver mange fine ord om den tidligere udenrigsminister og formand for Venstre. Vi får historien om Uffe Ellemann-Jensen og Baltikum.

I denne uge vil vi igen kunne se studenter fra gymnasier, handelsskoler og HF køre dyttende og syngende gennem byerne. Men det er en særlig årgang studenter, der nu bliver sendt videre ud i livet. De er blevet omtalt som corona-generationen og har tilbragt en stor del af deres gymnasietid derhjemme, isolerede og med virtuel undervisning. Vi taler med både studenter og lærere om, hvordan det har påvirket dem.

Venstreorienterede Gustavo Petro er blevet valgt som ny præsident i Colombia. Det er første gang, at venstrefløjen får præsidentposten i det sydamerikanske land. Hør om nybruddet i Colombia, der er en del af tendensen med røde regeringer i Sydamerika.

Værter: Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen.

Redaktør: Orhan Gökcen.

www.dr.dk/orientering

Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste