Episode
Episode21. jun 20221 T 50 min.P1

Sikander Siddique: Jeg har lov til at være her

Orientering

tirsdag 21. jun 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

EU udgav sidste år en rapport om udbredelsen af pigeomskæring, hvor også Danmark indgår, men den rapport er fyldt med fejl, siger en af medforfatterne til Orientering. Hør om rapport og seneste nyt i sagen om forældreparret, der blev dømt for at lade deres døtre omskære, selvom både forældre og internationale eksperter afviser, at de to piger er blevet omskåret.

Rusland er rasende over, at det baltiske land Litauen tilbageholder byggemateriale i transit fra Rusland til den russiske eksklave, Kaliningrad. Vi ser nærmere på den russiske vrede.

Racismedebatten ruller endnu engang derudaf efter, at partileder for Frie Grønne, Sikander Siddique, blev stoppet af politiet til Folkemødet. Siddique mener, episoden er udtryk for en generel racisme i Danmark, mens andre mener, det er noget pjat, og at politiet bare passede deres arbejde. Men hvornår er noget racisme, og er det virkelig så udbredt i Danmark, som Sikander Siddique giver udtryk for?

Værter: Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen.

Redaktør: Orhan Gökcen.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Høre hele udsendelsen00:00
  • Europa gør sig klar til at håndtere gasmangel01:21
  • Sikandar Siddique: Danmark har et problem med racisme07:37
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste