Episode
Episode22. jun 20221 T 50 min.P1

Kulkraft tilbage i Europa

Orientering

onsdag 22. jun 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Krigen i Ukraine har placeret energipolitikken solidt i forgrunden i Europa. I Tyskland sætter regeringen nu gang i en nødplan, der skal sørge for, at der er nok energi til husholdninger og virksomheder for at kompensere for mulige faldende leveringer fra Rusland. En del af den plan er at genaktivere kulkraftværker.

Og det sender rystelser langt ind i EUs ambitiøse klimaplan. For hvordan vil det så gå med EUs nye klima-importtold, som påfører f.eks. importeret cement, elektricitet og aluminium en klimatold, der svarer til den klimaafgift som EUs egne producenter skal betale for CO2-udledninger.

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire danske virksomheder, som hjælper forbrugere med at få kompensation for aflyste og forsinkede flyrejser. Men de politianmeldte virksomheder er uenige og fortsætter ufortrødent deres aktiviteter.

Brita Kvist og Henrik Lerche er værter, Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Tyskland vil genaktivere kulkraftværker01:21
  • Problematisk børneafhøring i omskæringssag11:36
  • Fire selskaber i dansk luftfart meldt til politiet19:53
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste