Episode
Episode23. jun 20221 T 49 min.P1

Støjberg klar med nyt parti

Orientering

torsdag 23. jun 20221 T 49 min.P1

Om denne episode

Efter længere tids optræk har Inger Støjberg i dag meldt ud om sit parti Danmarksdemokraterne. Et parti som skaber uro og ekstra kamp om stemmerne blandt de borgerlige partier. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har ellers bejlet til Inger Støjberg som løsgænger - men hun valgte at gå selv.

Spørgsmålet er hvor mange hun eventuelt trækker med sig - blandt utilfredse folketingsmedlemmer af Dansk Folkeparti.

Efter en rekordhurtig proces med ukrainsk ansøgning bliver det krigsplagede land i dag eller i morgen efter alt at dømme officielt kandidat til EU-medlemskab. Men mens Ukraine altså står til lynhurtigt at få kandidatstatus til EU, har en række lande på især Balkan ventet på medlemskab til Unionen i tyve år. Og at Ukraine nu ser ud til måske endda at overhale de ventende lande, bringer store følelser frem på Balkan.

Naturen har det skidt i EU, og det tager EU-kommissionen nu konsekvensen af med en stor naturgenopretningspakke. Landbruget anerkender, at der er brug for det - især for at vende udviklingen for bier og andre bestøvere.

Karen Hjulmand og Brita Kvist er værter, Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Vil "de fem" udbrydere fra Dansk Folkeparti melde sig under Inger Støjbergs faner?01:34
  • Støjbergs parti kan blive enden for DF09:35
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste