Episode
Episode29. jun 20221 T 50 min.P1

NATO byder Sverige og Finland velkommen

Orientering

onsdag 29. jun 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Det gik meget hurtigt i går med at få lavet en aftale om, at Sverige og Finland snarest bliver fuldgyldige medlemmer af NATO. Hvad, der banede vejen for en aftale, var ifølge generalsekretær Jens Stoltenberg en særlig aftale med Tyrkiet om våbeneksport og bekæmpelse af terrorisme.

Lars Findsen har nu taget til genmæle i et langt indlæg, hvor han kalder sigtelserne mod ham - og hele sagen - for vanvittig. Han kritiserer særligt, at myndighederne har videregivet oplysninger om hans privatliv til politikere i Folketinget.

Herlufsholm har været ude i noget af et stormvejr efter TV2 i maj viste sin dokumentar "Herlufsholms hemmeligheder". Dokumentaren viste afsløringer af vold, overgreb og mobning, og det har blandt andet fået hele bestyrelsen til at trække sig. Nu er en ny bestyrelsesformand trådt til. Vi spørger, hvad han konkret vil lave om, og vi taler med en forsker i mobning og sociale optagelsesritualer, der mener, skolen helt bør lukkes i en periode.

Søren Carlsen og Karen Hjulmand er værter, Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.

www.dr.dk/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • Tidligere PET-chef: Det er et karaktermord på Lars Findsen01:42
  • NATO byder Sverige og Finland velkommen10:10
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste