Episode
Episode30. jun 20221 T 50 min.P1

Minkkommissionen kommer med hård kritik

Orientering

torsdag 30. jun 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

1649 sider og 9 bind med politisk sprængstof er lige nu ved at blive trawlet igennem af politikere, journalister og embedsmænd. Og selv om flere af de politiske partier venter med at kommentere på Mink-kommissionens rapport, så er det svært at forestille sig, at den ikke vil få konsekvenser.

I første omgang vil den kunne få konsekvenser for en række meget højtstående embedsmænd - bl.a. statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen - hvor kommissionen vurderer, at der er grundlag for en eller anden form for tjenestemandssag.

Om den også vil få politiske konsekvenser for statsministeren eller andre ministre i regeringen - dét er der ikke enighed om. Oppositionen kræver ikke overraskende, at der skal iværksættes en advokatvurdering - mens støttepartierne har udbedt sig tid til at læse rapporten.

Vi kommer også til at runde det NATO-topmøde, som lige nu finder sted i Madrid. Den russiske præsident Putin er kommet med trusler efter at Sverige og Finland er blevet inviteret til at komme med i Nato.

Søren Carlsen og Karen Hjulmand er værter, Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Minkkommissionen med hård kritik02:22
  • Danskerne skal cykle mere21:55
  • Forsvarsminister venter mere uro i Østersø-regionen30:31
Om serien

Orientering

188 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste