Episode
Episode12. aug 20221 T 50 min.P1

Donald Trump igen - igen!

Orientering

fredag 12. aug 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Er vi tættere på en retssag mod Trump? Og i så fald for hvilke forbrydelser? Det drejer sig ifølge avisen The Washington Post om dokumenter om atomvåben, FBI ransagede Trumps hjem for at finde - og det skete på trods af, at Trump allerede i foråret havde modtaget en stævning fra de amerikanske myndigheder, men han reagerede aldrig på stævningen. Kan det i værste fald føre til en retssag mod tidligere præsident Trump? Vi kigger nærmere på hele sagsforløbet og får sidste nyt fra Washington.

Det skal være slut med russiske turister i Danmark og resten af EU. Det mener Venstre, mens udenrigsminister Jeppe Kofod ser positivt mod forslaget. Men forslaget vækker bekymring hos Daria Wagner, som er født i Rusland, men har boet i Danmark siden år 2000. Hun siger, hun godt forstår lysten til at forhindre, at glade russiske turister kommer til Europa, men hun ser ikke mange positive ting ved forslaget - og er rigtig bekymret for, at det kan gøre det mere besværligt for russiske statsborgere, som vil flygte fra styret i Rusland. Vi spørger hende, hvad hun tænker om forslaget.

Energiselskaber tjener lige nu milliarder af kroner på at sælge el, olie og gas efter Ruslands invasion af Ukraine - og to partier, Enhedslisten og SF, mener nu at de selskaber bør betale en særskat af de overnormale profitter, de får. Vi tager debatten om en særskat, som både EU-kommissionen og FNs generalsekretær i øvrigt også for nyligt har været ude og opfordre lande til at indføre.

Astrid Berg og Mathias Bay Lynggaard er værter.

Erik Weir redigerer.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • USAs justitsminister vil offentliggøre baggrunden for ransagningen af Trumps hus01:58
  • Forbud mod russiske turister skaber bekymring hos russisk-født Daria10:21
  • Skal energiselskaber beskattes yderligere, når de høster ekstra profitter som konsekvens af krigen?17:47
Om serien

Orientering

195 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste