Episode
Episode24. aug 20221 T 49 min.P1

Et halvt år med krig: Ukraine står stadig

Orientering

onsdag 24. aug 20221 T 49 min.P1

Om denne episode

I dag er det præcis seks måneder siden, at russiske kampvogne krydsede grænsen til Ukraine i de tidlige morgentimer. Siden er byer blevet bombet til ruiner, og millioner af ukrainere er blevet drevet på flugt, og krigen har sendt chokbølger gennem Europa i form af energikrise, inflation og fjendskab med Rusland. Vi taler med dem, der oplevede krigen på tætteste hold, da den brød ud. Vi ser på den militære situation, og så ser vi på genopbygningen af landet, som bliver meget dyr, men som allerede er i gang.

Politikere og fagfolk på stribe er enige om, at der er alvorlige mangler i psykiatrien herhjemme. For lange ventetider, for få sengepladser, for usammenhængende behandlingsforløb. I dag begyndte så de længeventede forhandlinger om en 10-års plan. Men hvad er der at forhandle om, når politikerne mere eller mindre er enige på forhånd? Og hvad håber én af dem, som kender psykiatrien fra sit eget forløb i systemet, på af ændringer? Og er det godt eller skidt for psykiatrien, at forhandlingerne nu endelig er i gang, men også sker samtidig med at et folketingsvalg er på trapperne?

Brita Kvist og Michael S. Lund er dagens værter, Tine Linde er redaktør.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • "Putin har erklæret krig. Nej, nej nej." Øjenvidneberetning fra Kyiv den 24. februar01:41
  • Forhandlingerne om psykiatrien er begyndt - men hvad er det som ikke fungerer i dag?09:58
Om serien

Orientering

193 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste