Episode
Episode26. okt 20221 T 50 min.P1

Orientering: Længe ventet løfte om milliarder på vej til de offentligt ansatte

Orientering Udsyn

onsdag 26. okt 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Så kom det længe ventede forslag fra Socialdemokratiet om bedre løn og arbejdsvilkår til ansatte på velfærdsområdet. Tre milliarder kroner og syv principper for bedre løn og arbejdsvilkår er Regeringen forslag til at løse de problemer, der er i dag er med at rekruttere og fastholde arbejdskraft på flere områder i den offentlige sektor. Pengene skal blandt andet bruges på et lønløft i sundhedssektoren, ældreplejen, i daginstitutioner og i Kriminalforsorgen. Men vil det løse problemet med manglende hænder i blandt andet sundhedsvæsenet, der er ved at knække midt over? Kan den danske model holde til, at Regeringen målretter penge på den her måde? Og er det overhovedet nok til at afværge det reallønstab for den enkelte medarbejder, som den høje inflation har medført?

I Orienterings valgmagasin, hvor de fleste partiledere efterhånden har været forbi, er gæsten i dag Francisca Rosenkilde fra Alternativet. Et parti, hvor personslagsmål var ved at sende partiet helt ud i kulden, men som nu er tilbage med de grønne mærkesager og bedre meningsmålinger. Men er er de interne slagsmål fortid i partiet, og har de fornyet sig nok til at komme over spærregrænsen?

Karen Hjulmand og Michael S. Lund er dagens værter. Tine Linde er redaktør.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Hør hele udsendelsen00:00
  • SOSU: Mere løn er godt, men løser ikke alt01:43
  • Hvordan påvirker regeringens udspil om mere løn den danske aftalemodel?08:52
Om serien

Orientering Udsyn

188 episoder

Få et originalt perspektiv på de begivenheder, der former verden og opdag de oversete historier, der kommer til at ændre verden.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste