Episode
Episode14. nov 20221 T 50 min.P1

Socialdemokraterne forærer Venstre formandsposten i Folketinget

Orientering

mandag 14. nov 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Her i weekenden ringede Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen til Mette Frederiksen og forslog, at Venstres Søren Gade bliver ny formand for Folketinget. Og den fungerende socialdemokratiske statsminister var hurtig til at bakke det forslag op. Noget som ikke mindst gjorde hovedpersonen Søren Gade meget glad.

Mens vi venter på om Trump igen vil forsøge at blive det republikanske parti præsidentkandidat - hvem er det så egentlig demokraterne har tænk sig at stille med til præsidentvalget i november 2024. Bliver det den kraftigt aldrende siddende præsident Joe Biden, eller vil det blive yngre kræfter, der skal tage den kamp.

At havene er fulde af plastik, der havner i rigtig mange havdyr- og fiske maver er noget vi har haft fokus på en del år efterhånden. Nu kommer turen til al den plast der er i vores landbrugsjord og bliver optaget i planterødderne på eksempelvis kartofler og gulerødder.

Dagens værter: Karen Hjulmand og Søren Carlsen.

Dagens redaktør: Christian Brandt Pedersen.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Om serien

Orientering

193 episoderP1

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.

Orientering Weekend spejler ugen der gik med fokus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste