Episode
Episode2. dec 20221 T 50 min.P1

Orientering: Biden vil tale med Putin - boligejere kan blive teknisk insolvente og så skal en tyrkisk fodboldkommentator se sig om efter et nyt job!

Orientering Udsyn

fredag 2. dec 20221 T 50 min.P1

Om denne episode

Da krigen i Ukraine begyndte tilbage i februar, så var det russernes plan at kunne invadere Ukraine på blot 10 dage og have nået frem til en annektering af hele Ukraine inden august i år. Det er som bekendt langt fra sket og en ny britisk rapport forklarer nu om hvordan og hvorfor Rusland overvurderede deres egne militære evner i begyndelsen af krigen. Vi taler med en lektor fra forsvarsakademiet om, hvad vi kan lære af rapporten.

Tusindvis af boligejere bliver teknisk insolvente i 2023, forudser Nationalbanken. Boligejerne har købt, mens markedet var rødglødende og priserne høje. Og de kan nu se frem til, at deres gæld bliver større end deres boligers værdi. Vi spørger en privatøkonomisk rådgiver, hvad man kan gøre for at sikre sig, hvis man er i gruppen af snart teknisk insolvente boligejere.

VM i fodbold er i den grad politik - også indenrigspolitik. Og det fik en tyrkisk fodboldkommentator for alvor at mærke, da han i går kommenterede opgøret mellem Marokko og Canada. Marokko scorede allerede efter fire minutter, hvilket fik kommentatoren på den tyrkiske statslige TV-station TRT til at minde om, at det hurtigste mål til en VM slutrunde blev scoret af den tyrkiske angriber Hakan Sükur. Og det navn skulle han aldrig ha' sagt højt på national tyrkisk tv. Hør mere om hvad der skete i Orientering!

Mette Vibe Utzon og Henrik Lerche er værter. Erik Weir redigerer.

www.dr.dk/lyd/p1/orientering

Indhold

  • TitelTid
  • Ny rapport fortæller om fejlslagen russisk militærstrategi i Ukraine01:26
  • Naturens Paris-aftale måske på vej09:25
  • Uro på kryptomarkederne efter gigantisk kollaps17:12
Om serien

Orientering Udsyn

158 episoder

Få et originalt perspektiv på de begivenheder, der former verden og opdag de oversete historier, der kommer til at ændre verden.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste