Episode
Episode19. jan 20231 T 12 min.P1

Leger ulige børn bedst?

P1 Debat

torsdag 19. jan 20231 T 12 min.P1

Om denne episode

Den nye SVM-regerings planer bliver beskyldt for at øge uligheden i Danmark. Både når det kommer til afskaffelsen af Store Bededag og de kommende skattelettelser.

Med Store Bededag får det arbejdende folk højere løn for at møde ind en dag mere om året. Mens danskere på folkepension, kontanthjælp eller andre ydelser får ikke opjusteret deres årlige udbetaling.

Er det et problem at danskere på overførselsindkomster bliver forbigået i regeringsgrundlaget? Bør de fattigste også få gavn af skattelettelser? Og er ulighed overhovedet et problem i Danmark?

Medvirkende: Jens Joel; beskæftigelsesordfører, S, Torsten Schack, finansordfører, V, Ulrik Bech; cheføkonom Kraka, Pelle Dragsted; Finansordfører, EL, Line Bang, modtager af overførselsindkomst, Simon Fendinge; Landsformand, LAU, Jens-Kristian Lütken; beskæftigelses- og integrationsborgmester, Københavns borgerrepræsentation, V og Pernille Skipper, tidl. MF, EL.

Vært: Cecilie Lange.

Om serien

P1 Debat

107 episoder

P1 Debat - Vi hører hvad du siger. Bliv klogere og bliv udfordret på dine egne synspunkter når P1 Debat tager store og små diskussioner op. Her er højt til loftet og plads til uenighed og nuancer når argumenterne flyver gennem luften. Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind tirsdag til torsdag fra 12:15-13:30 på 7021 1919.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste