Serie6 episoder

P1 på plejehjem

I en uge har Mikael Bertelsen boet på Danmarks største plejehjem, Sølund, ved Søerne i København.

I en serie på seks afsnit oplever Bertelsen livet på Sølund, med åben mikrofon, og hans helt særlige og originale interviewteknik.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen taler med forskellige beboere og ansatte på Plejecenter Sølund.

Bl.a. Ellen på 99 år der har bået på Sølund i 13 år. Mikael Bertelsen tager med Ellen til litteratur. Derudover er Mikael Bertelsen også til fastelavnsfest på Plejecenter Sølund.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

På plejehjemmet er der god tid og Mikael Bertelsen er begyndt at slæbe på sine fødder. I dette andet afsnit er der gule ærter på menuen.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen er på vareuddeling på plejehjemmet Sølund. Der uddeles bl.a. Lotto-kuponer, is og hvidvin. Vi møder en frimærkesamler, en tatoveret sømand og én som ønsker at gå i seng om aftenen og ikke vågne op igen.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Turen går rundt i alle kroge af plejehjemmet Sølund, da en beboer er blevet væk.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Det er en travl dag på plejehjemmet Sølund. Mikael Bertelsen er til welness i plejehjemmets roligste rum. Senere er han til bridge i spillebulen Blomsterbo, så gymnastik og til sidst flygelspil.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen møder op mod 100 beboere og ansatte på plejehjemmet Sølund, hvor han bor i en hel uge. Han får sig bl.a. en snak om demens, og om hvad vi for eksempel kan huske, hvis sygdommen rammer os.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Du syntes måske også godt om

  1. Serie6 episoder

    Arian er 24 år og har aldrig haft et tæt forhold til sin far. Når han kigger rundt på sine venner, er der heller ikke rigtig nogen af dem, der kender deres fædre. Hvorfor er det så normalt, at fædre zoner ud af deres sønners liv? Hvorfor virker de så ligeglade?

    HALLO FAR er seks historier om sønner, der er blevet svigtet af deres fædre. Sammen med Arian råber de op om, hvor ondt det gør at vokse op med en far, der forsvandt.

  2. Serie5 episoder

    Læger ville kurere angst, impotens og homoseksualitet med LSD

  3. Serie2 episoder

    Sally skulle dele intime og seksuelle hemmeligheder med kirken

  4. Serie4 episoder

    Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose.

  5. Serie4 episoder

    En fortælling om skæbne, tilfælde, tid, evighed og musikkens kraft

  6. Serie4 episoder

    Et døgnåbent vagtkorps med alarmcentral i knoglerne, hjertet og maven.

    I denne serie kan du møde fire pårørende og nære venner til mennesker, der i perioder lider af psykisk sygdom. Du kommer helt ind i en usynlig verden af konstant magtesløshed, frygt for hvad der sker om et øjeblik og kærlighed udfordret af psykiatriske diagnoser.

    Anne Kjær har selv været ramt af flere depressioner, og gennem årene fået behov for at undersøge, hvordan det opleves at være blandt de omkring to millioner danskere, som har tætte relationer til en psykisk syg. Hun er overbevist om, at hvis vi deler mere, bliver det mindre tungt at være både psykisk syg og have døgnvagten som nær pårørende til en psykisk syg.

    Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

    Tilrettelæggelse og medvirken: Anne Kjær.

    Klip: Sara Røjkjær Knudsen.

    Redaktør: Jesper Langballe.

  7. Serie4 episoder

    Mikie kommer ind i Kristinas liv, da han starter som den nye elev i 8. klasse. Mikie er usædvanlig cool. Han danser hiphop, er åben om sin seksualitet og går på homoklubber i weekenden. De to er klassekammerater, og Kristina ser i hemmelighed op til ham. Men der sker noget i Mikies liv efter folkeskolen, som får ham til at flytte langt væk fra Danmark, og derefter mister de to kontakten. Mange år senere ser Kristina på Facebook, at Mikie er blevet mor til et barn. Nu fortæller Mikie hele sin historie til Kristina - om at leve forskellige liv som skiftevis mand og kvinde og et sted midtimellem, om hemmeligheder og fortielser igennem en lang kamp for at finde sig til rette i sin krop.

    Fortæller: Kristina Nya Glaffey.

    Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.

    Lyddesign: Mikkel Rønnau.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  8. Serie5 episoder

    En dramatisk kærlighed med store følelser og konstante udfordringer

  9. Serie6 episoder

    I 5 år har radiodokumentaristen Thomas Smedegaard været på sporet af en kvindelig telefonstønner, som har huseret i det klassiske musikermiljø siden sluthalvfemserne. En Nattens Dronning der tilsyneladende tilbringer alle sine nætter på at ringe til især slagtøjsspillere og stønne igennem. Men hvem er hun denne vedholdende og eminent velorkestrerede stønnerinde, der kender sine samtalepartnere ned til mindste detalje men alligevel har formået at holde sit i cover i så mange år?

    Tilrettelæggelse: Thomas Smedegaard, Mikkel Rønnau og Louise Witt-Hansen.

  10. Serie4 episoder

    "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  11. Serie3 episoder

    Shahins liv er blevet en vild kulturel rutsjetur mellem Danmark og Iran

  12. Serie5 episoder

    Skønhedskonkurrencen Miss Danmark har siden 1926 tiltrukket unge smukke kvinder med løfter om glitter og glamour. Konkurrencen fremstår sober og ordentlig på overfladen. Men nu stiller tidligere deltagere sig frem og fortæller for første gang nogensinde om en konkurrence præget af social overvågning og en nedbrydende mobbekultur, foretaget af konkurrencens direktør Lisa Lents.

    Tilrettelæggelse: Mille Ørsted og Gry Hoffmann.

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

    Kontakt P1 Dokumentar med Ideer, tips og feedback:

    Mail: p1dokumentar@dr.dk

    Krypteret mail: P1dokumentarDR@protonmail.com

    PGP: http://bit.ly/3b65m5G

    Telefon: +45 87654321

    Krypteret besked via appen Signal: +45 2854 0252

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste