Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

  • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
  • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
  • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
  • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
  • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
  • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
  • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
  • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
  • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
  • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
  • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
  • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
  • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
  • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie6 episoder

P1 på plejehjem

I en uge har Mikael Bertelsen boet på Danmarks største plejehjem, Sølund, ved Søerne i København.

I en serie på seks afsnit oplever Bertelsen livet på Sølund, med åben mikrofon, og hans helt særlige og originale interviewteknik.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen taler med forskellige beboere og ansatte på Plejecenter Sølund.

Bl.a. Ellen på 99 år der har bået på Sølund i 13 år. Mikael Bertelsen tager med Ellen til litteratur. Derudover er Mikael Bertelsen også til fastelavnsfest på Plejecenter Sølund.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

På plejehjemmet er der god tid og Mikael Bertelsen er begyndt at slæbe på sine fødder. I dette andet afsnit er der gule ærter på menuen.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen er på vareuddeling på plejehjemmet Sølund. Der uddeles bl.a. Lotto-kuponer, is og hvidvin. Vi møder en frimærkesamler, en tatoveret sømand og én som ønsker at gå i seng om aftenen og ikke vågne op igen.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Turen går rundt i alle kroge af plejehjemmet Sølund, da en beboer er blevet væk.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Det er en travl dag på plejehjemmet Sølund. Mikael Bertelsen er til welness i plejehjemmets roligste rum. Senere er han til bridge i spillebulen Blomsterbo, så gymnastik og til sidst flygelspil.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Episodemandag 17. aug 201556 min.

Mikael Bertelsen møder op mod 100 beboere og ansatte på plejehjemmet Sølund, hvor han bor i en hel uge. Han får sig bl.a. en snak om demens, og om hvad vi for eksempel kan huske, hvis sygdommen rammer os.

Tilrettelæggelse: Mikael Bertelsen.

Teknik og produktion: Kim G. Hansen.

Du synes måske også godt om

  1. Serie5 episoder

    I 2005 blev læge Søren Ventegodt landskendt for sine behandlermetoder. Han blev udskammet og fordømt af medier og den brede offentlighed. Dækningen var hektisk, og sagen var kompleks. Her, 14 år efter, rejser journalisten Iben Maria Zeuthen op til Søren på hans gård i Blekinge for at undersøge: Hvem er egentlig manden, de kaldte Doktor Klam?

    God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

  2. Serie3 episoder

    Genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920 og de to verdenskrige har skabt et stridigt forhold, sønderjyder og tyskere imellem. Tyskland tabte og Danmark vandt i sidste ende, og det har betydet, at flere tysksindede familier i Sønderjylland efterfølgende har skulle gå stille med dørene.

    I P1 Serien Tys tys, vi er tyske fortæller tre sønderjyske familier om den skam, skyld eller splittelse, der har præget dem, fordi en del af familien var tysksindet og valgte nazismen til.

    Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen

    Redaktør: Mette Willumsen

    Programansvarlig: Dennis Kragelund

  3. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  4. Serie5 episoder

    Året er 1906. Den unge Karen Blixen besegler en pagt om at leve for "det store i livet" ved at læse højt fra en novelle af forfatteren Hans Kaarsberg. Men hvem var han, denne karismatiske forfatter, læge og opdagelsesrejsende, der drog på ekspeditioner til de russiske stepper og skrev om skæbnen på en måde, der bjergtog den unge Karen? Klaus Rothstein stikker snuden i sporet i skoven ved Rungstedlund, og undervejs møder han både museumsfolk, forskere og forfattere, der føjer nye brikker til billedet, blandt andre Tom Buk-Swienty, Ida Jessen og Hans Kaarsbergs lyslevende barnebarn, der har boet 60 år i Rom. Kaarsberg-mysteriet er en begivenhedsrig litterær sporjagt om en forfatter, som pludselig gik i glemmebogen.

  5. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  6. For nylig fandt Anders Gantriis en kasse med breve, der havde været væk i årevis. Kassen var fyldt med breve fra en årelang korrespondance med forfatteren og filosoffen Villy Sørensen.

  7. Serie5 episoder

    Hvad betyder ideologi for politikerne i dag? En klods om benet? En flammekaster? En historisk forpligtelse? Mød fem stærke ideologer - fra socialisme til nationalkonservatisme - i samtaler om den værdipolitiske ild, og om den kunst, der står deres hjerte og hjerne nærmest.

    Vært: Klaus Rothstein.

  8. Serie5 episoder

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  9. Serie42 episoder

    Digteren Caspar Eric ser på hvad der sker, når kunst rører os

  10. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

  11. På det nystartede reklame- og kommunikationsbureau arbejder Anna Juul og Mathias Helt benhårdt på at yde strategisk og agil kommunikationsmæssig førstehjælp til hele Danmark.

    HOFFMEYER, ANETT & PARTNERS - Skal vi stave det for dig? #reklame #branding #content #vegan #some

  12. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.