Serie12 episoder

Ping Pong

I Pingpong mødes to kulturpersonligheder i en samtale om et emne, de begge er stærkt optaget af.

Tilrettelæggelse Diana Bach og Carsten Ortmann.

RSS

Alle episoder

Episodemandag 2. dec 201956 min.

"Der er ikke nogen 'løsningEN' - det er opløsningen der er interessant" Det siger Neel Fasting, forfatter, meditations- og tantraspecialist, i denne uges Ping Pong, hvor gæstevært, Kirstine Roepstorff taler med Neel Fasting om mellemrum, behovsudsættelse og mod.

Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

(Sendt første gang 2. december 2019).

Episodemandag 11. nov 201956 min.

Mange ser mig som mønsterbryder og mælkebøttebarn. Men der er mange usynlige ting fra min opvækst, der hænger ved. Min mors sygdom og fars manglende interesse, mobning og andet sidder stadig i kroppen. Jeg ser ikke mig selv som mønsterbryder, men som mønsterforløser. Sådan siger forfatter Morten Pape i samtale med Dy Plambeck. Dy Plambeck har skrevet flere bøger, der også bliver set som portrætter af mennesker på kanten af samfundet. Men måske balancerer vi alle på kanten, spørger hun i denne Ping Pong, der handler om opvækst, drivkraft og forskellen på at klare sig og falde ud over kanten.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 11. november 2019).

Episodemandag 7. okt 201956 min.

- "min mor tilbød mig 200 kroner for hvert kilo, jeg tabte. Siden har jeg opdaget, hvor stor konsekvens det har haft for mit selvværd, at min mor tilbød mig penge for at se ud på en bestemt måde". Det fortæller Anna Emma Haudal, der som ung filmskaber beskæftiger sig med selvværd og det at turde elske sig selv. Hun er inviteret til Ping Pong i P1 af filminstruktør Lotte Svendsen, der altid har kæmpet med forholdet mellem vægten og sin kærlighed til mad.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 7. oktober 2019).

Episodemandag 9. sep 201956 min.

"Da jeg spillede fodbold som barn, blev jeg klar over, at jeg ikke var nogen særlig god tilskuer til mit eget liv". Sådan forklarer videnskabsformidler og forfatter Tor Nørretranders, hvordan grunden blev lagt til hans store interesse for den menneskelige bevidsthed. Som voksen skrev Tor Nørretranders bestselleren Mærk Verden, en bog som blev læst af musikeren og forfatteren Morten Remar. Og den gjorde dybt indtryk. "Bogen slog benene væk under mig. Og indholdet satte spørgsmålstegn ved min verdensopfattelse og mit selvbillede", lyder det fra Morten Remar. De to mødes for at tale om bevidsthed i Ping Pong på P1.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 9. september 2019).

Episodemandag 2. sep 201956 min.

"Jeg er drevet af en enorm nysgerrighed. Mine film har hjulpet mig til at forstå verden en lille smule bedre. Jeg ser en sammenhæng", siger filminstruktør Bille August. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Bille August har netop modtaget Svend-prisen for sit mangeårige arbejde med film, senest filmatiseringen af Henrik Pontoppidans Lykke-Per. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om lykke, berømmelse og skabelsen af gode karakterer.

Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann.

Vært: Katrine Marie Guldager.

(Sendt første gang 2. september 2019).

Episodemandag 26. aug 201956 min.

"Fordi jeg har det sprog, jeg har, så kan jeg faktisk bidrage med noget i den offentlige debat", siger forfatter Jens Christian Grøndahl. Han er gæst hos Ping Pong-vært, forfatter, Katrine Marie Guldager. Jens Christian Grøndahl debuterede i 1985 og hans seneste bog, Inde Fra Stormen, udkom i 2019. Katrine Marie Guldager debuterede i 1994 og hun har senest udgivet Et Rigtigt Liv, også i 2019. De to taler om at være forfatter, litteraturformidling og -kritik og om litteraturens formål i en verden, der brænder.

Vært: Katrine Marie Guldager.

Tilrettelæggelse: Carsten Ortmann.

(Sendt første gang 26. august 2019).

Episodemandag 17. jun 201956 min.

Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word.

Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

(Sendt første gang 17. juni 2019).

Episodemandag 3. jun 201954 min.

Jeg vil hellere være en ny Karen Blixen eller en Suzanne Brøgger i stedet for at være en sur, gammel, tynd mand. Sådan siger kunstneren Madame Nielsen om nogle af sine bevæggrunde til at transformere sig fra mand til kvinde. Dramatiker og teaterleder Christian Lollike har inviteret Madame Nielsen til Ping Pong om identitet. For bliver vi født som det samme menneske, som vi er gennem hele livet? Eller er vi i konstant forandring? Madame Nielsen tror på det sidste. Hun har erfaret, at det at gå i kvindetøj, sminke sig og arbejde med sin stemme, får andre til at se hende som kvinde. - Og det betyder noget for den måde jeg bevæger mig, opfører mig overfor andre mennesker eller forholder mig til min egen seksualitet, siger Madame Nielsen til Christian Lollike.

Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach.

(Sendt første gang 3. juni 2019).

Episodemandag 27. maj 201956 min.

Der vil altid være en usikkerhed i vores tolkninger af, hvordan det var at leve i fortiden. Derfor må vi indimellem låne fra fiktionen for at få et større fortolkningsrum. Det siger arkæolog og forfatter Jeanette Varberg som baggrund for sin samtale med forfatter Kim Leine. Kim Leine bruger fantasien, fiktionen, til at skabe sine historiske romaner. Men han bruger også fakta om fortiden til at skabe dybde i sine historier. De to mødes til Ping Pong om forholdet mellem fakta og fiktion og skabelsen af fortællingen om menneskets fortid.

Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach.

(Sendt første gang 27. maj 2019).

Episodemandag 13. maj 201956 min.

"Man bliver udfordret til at gøre sit bedste, når det bliver svært". Det siger oversætter Niels Brunse, der er kendt for netop at have afsluttet sin tredive år lange opgave med at oversætte alle Shakespeares skuespil til dansk. Han er gæst hos skuespiller Ellen Hillingsø, der har inviteret til Ping Pong. Ellen Hillingsø har bemærket, at det netop er begrænsninger, der kan gøre det muligt at frisætte kreativiteten, både på skrift og på scenen.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 13. maj 2019).

Episodemandag 1. apr 201956 min.

Man kan ikke opleve noget, hvis der står nogen og kigger på en. Hvis vi åbner et modeblad, er der hele tiden blikke, der konfronterer dig, og det giver ingen plads til egne tanker. Sådan forklarer kunstfotograf Trine Søndergaard, at hun som regel laver billeder af mennesker, der har blikket vendt væk fra kameraet. Hun er gæst i Ping Pong hos forfatter Merete Pryds Helle. De to arbejder i henholdsvis romaner og portrætter med at vise det, der er på indersiden af mennesket. Og de taler om det paradoksale i, at vi konstant forsøger at læse hinandens tanker og følelser, selv om det dybest set er umuligt at kigge ind i andre mennesker.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 1. april 2019).

Episodemandag 25. mar 201955 min.

Hvorfor er det så sjovt at spille ond? Det spørger skuespiller Ellen Hillingsø sin kollega Christian Tafdrup om i Ping Pong på P1. De to indspiller i øjeblikket en julekalender, hvor de begge har roller som de onde skurke. Christian Tafdrup spiller ofte heltens modstander, den usympatiske skurk. Og det er han glad for. - Det er jo tit skurken, der stjæler billedet, siger han. Skurken tillader sig at gå ind i de sider af menneskets psyke, som vi ofte undertrykker. Ellen Hillingsø og Christian Tafdrup taler om fiktionens store skurke lige fra gysets fyrste Freddy Krueger eller Norman Bates fra Hitchcocks Psycho til virkelighedens skurke i form af en vred Ghita Nørby eller Christian Tafdrup selv, da han lavede filmen En frygtelig kvinde.

Tilrettelægger: Diana Bach.

(Sendt første gang 25. marts).

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste