Serie4 episoder

Revolution & Søstersind

En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 7. jan 202127 min.

Vibeke Vasbo var som aktivist med til at starte rødstrømpebevægelsen i 1970 og med til at sikre den frie abort. Isabella Hindkjær, chefredaktør på kvindebladet Femina, ønsker at føre feministisk aktivisme i forhold til at sikre en samtykkelov. Trods skepsis overfor et kommercielt medie, bliver Vibeke Vasbo overrasket i mødet med den unge chefredaktør.

Medvirkende: Vibeke Vasbo, forfatter og rødstrømpe. Isabella Hindkjær, chefredaktør Femina. Pernille Ipsen, kvindehistoriker og forfatter.

Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen.

Redaktør: Mette Willumsen.

Episodetorsdag 7. jan 202127 min.

Signe Arnfred oplevede en åbenbaring, da hun var med på den allerførste kvindelejr på Femø i 1971, og så hvor interessante og selvstændige kvinder var uden mænd.

Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet, er med i flere grupper og netværk KUN for kvinder. De to er enige om, at kvinder skal stå sammen.

Medvirkende: Signe Arnfred, kønsforsker og rødstrømpe. Katrine Arnfred, feminist. Johanne Schmidt-Nielsen, generalsekretær for Red Barnet. Pernille Ipsen, kvindehistoriker og forfatter.

Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen.

Redaktør: Mette Willumsen.

Episodetorsdag 7. jan 202127 min.

Inger Stauning var som rødstrømpe med til at besætte Danner-huset i 1979 og starte en samtale om nødvendigheden af et tilbud til kvinder, der var udsat for vold i hjemmet.

21-årige Isabel Donen er frivillig i Everyday Sexism Project Denmark. Begge er og har været yderst aktive for at stoppe overgreb og sexisme.

Medvirkende: Inger Stauning, lektor og rødstrømpe. Isabel Donen, frivillig i Everyday Sexism Project Denmark. Pernille Ipsen, kvindehistoriker og forfatter.

Tilrettelægger: Silja Nørgaard Alstrøm.

Fortæller: Sara Røjkjær Knudsen.

Redaktør: Mette Willumsen.

Episodetorsdag 7. jan 202127 min.

Drude Dahlerup var med til en fest i 1985, hvor rødstrømpeorganisationen blev lagt i graven. Siden da har hun som professor arbejdet aktivistisk med at forså den modstand, som feminismen sidenhen har mødt. Ea Høg Utoft er feministisk samfundsforsker. De to diskuterer myten om rødstrømperne og dens betydning for eftertiden.

Medvirkende: Drude Dahlerup, professor i kønsforskning. Ea Høg Utoft, feministisk samfundsforsker. Pernille Ipsen, kvindehistoriker og forfatter.

Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen.

Redaktør: Mette Willumsen.

Du syntes måske også godt om

  1. Serie2 episoder

    Ditte er én meter høj og sidder i kørestol. Casper vejer 170 kilo og har paranoid skizofreni. De matchede på Tinder. Det her er en historie om fordomme og sygdomme, om sex og skam. Det er historien om dværgen og kæmpen.

    Tilrettelægger: Emil Rothstein-Christensen.

    Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

    Produceret af Filt CPH.

  2. Serie23 episoder

    DR's formidlingspris Rosenkjærprisen tildeles en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

    Oplev her en række foredrag med blandt andre Eske Willerslev, Peter Lund Madsen, Svend Brinkmann, Anja Dalgaard-Nielsen og Peter Øvig Knudsen.

  3. Serie9 episoder

    Når rulleteksterne kører, sidder vi klar til at diskutere videre. Vi stiller alle de spørgsmål, du sidder tilbage med til deltagerne foran og bag kameraet, og følger op på shitstorms og debatter, så du får hele historien med.

    Produceret af Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb.

  4. Serie3 episoder

    Suzanne Ibstrup var Danmarks første kvindelige slagtøjsspiller og en rollemodel for dem, der kom efter. Mens hendes elever så op til hende, kæmpede hun selv for at blive anerkendt af andre. Historien handler om at stå på skuldrene af en pioner, om at have et forbillede - og om at være ét.

  5. Serie10 episoder

    I Vores Vejr podcast elsker vi vejret. DR Vejrets værter går i dybden med vejrfænomener og ekstremt vejr og taler med danskere, som har haft det helt inde på livet.

  6. Serie12 episoder

    I Det vi går rundt med tager digteren Caspar Eric ud i det danske land. Han har selv Cerebral Parese, en spastisk lammelse der gør at han bl.a. halter, og så har han et noget ambivalent forhold til det at gå tur. Men også til sin krop. Og derfor har han nu bestemt sig for at gå en række ture med nogle mennesker der har et særligt forhold til deres krop, for både at blive klogere på deres og sin egen. Kan gåturene hjælpe ham til at få et andet forhold til den, og kan gæsterne hjælpe ham til at forstå gåturen og de danske egne på en ny måde. Det er den rejse vi skal følge i Det vi går rundt med. Fra Lolland til Skagen og fra den handicappede krop som et besværligt transportmiddel til hvadend det nu ender med at være.

    Produceret for DR af Munck Studios København.

  7. Uffe Ellemann-Jensen fortæller sine erindringer, som blev optaget på Vartov i København i efteråret 2007.

  8. Serie5 episoder

    Tag med en af verdens førende klimaforskere på feltarbejde i Østgrønland. Sesbastian Mernild befinder sig bedst på de barske gletsjere rundt omkring i verden og den han har været flest gange på, er Mittivakkat, som har trukket sig betydeligt tilbage siden man begyndte at måle på den. Vi lever i en tid, hvor klimaforskning og formidling af den, er vigtigere end nogensinde før, hvorfor professor i klimaforandringer Sebastian Mernild modtog P1s Rosenkjærpris.

    Produceret for DR af Filt Cph.

  9. Serie35 episoder

    Booster er et program for iværksættere og alle andre, der forfølger en drøm. Hver uge tager to erfarne iværksættere, kreative Trine Hansen og driftige Mads Peter Veiby imod en iværksætter, som får sparring og et konstruktivt puf i ryggen.

  10. Serie28 episoder

    Naturen kan give os ro og balance, men den kan også rive og ruske, chokere og overraske.

    Hver uge tager en alment kendt dansker os med til sit yndlingssted i naturen og kommer hjem med nye indsigter og tankevækkende viden.

    I denne serie er det naturen, der kalder på at få sin historie fortalt.

    DR sætter i 2020 fokus på vores natur. "Naturen kalder" er en del af temaet.

  11. Serie4 episoder

    Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose.

  12. Serie24 episoder

    Børn tror på julemanden - P1's bud til voksne er professor Eva Smith

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste