Serie14 episoderP1

Rigsretsreporterne

Kom helt tæt på rigsretssagen mod Inger Støjberg. Uge for uge nærstuderer vi de forklaringer, der kommer frem under den blot anden rigsretssag i 100 år. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Alle episoder

Episode23. sep 202126 min.
Episodetorsdag 23. sep 202126 min.

Hun er blevet kaldt anklagernes kronvidne i rigsretssagen. Tidligere afdelingschef i udlændinge- og integrationsministeriet: Lykke Sørensen. Chefjuristen slår fast, at et omstridt notat, som står helt centralt i Inger Støjbergs forsvar, ikke spillede nogen rolle. Men andre ting har hun sværere ved at huske. For eksempel hvad der nøjagtigt blev sagt på et vigtigt møde i februar 2016. Hvad det alt sammen betyder, vender vi med to af DR's politiske journalister: Pia Glud Munksgaard og Nicolas Nielsen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode16. sep 202132 min.
Episodetorsdag 16. sep 202132 min.

Inger Støjberg er kommet igennem lidt mere end to dages afhøring i Rigsretten. Som led i sit forsvar har hun flere gange henvist til et for hende helt, helt centralt notat. Men da et af kronvidnerne, tidligere afdelingschef Lykke Sørensen, tog plads i vidneskranken, sagde hun, at hun slet ikke kunne huske, at netop det notat spillede en rolle. Hvordan det hænger sammen, spørger vi Jonas Christoffersen om, som er en del af Støjbergs forsvarshold - og som selv kan siges at spille en lidt særlig rolle i sagen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode13. sep 202119 min.
Episodemandag 13. sep 202119 min.

For første gang har sagens hovedperson fået ordet. Inger Støjberg er blevet afhørt af anklagerne, og journalist på DR's politiske redaktion Nicolas S. Nielsen gør os klogere på, hvad de centrale dele af hendes forsvar går ud på. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode11. sep 202124 min.
Episodelørdag 11. sep 202124 min.

Retorikken fik et nøk opad i rigsretten denne uge. Her fik et veloplagt forsvarshold for første gang tid til at præsentere deres version af sagen. En version, som står i skærende kontrast til anklagernes. Louise Dalsgaard, retsanalytiker i DR, og Jens Ringberg, DR's politisk analytiker, fortæller, hvorfor netop et særligt - og omdiskuteret - notat står helt centralt for anklagerne. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode4. sep 202124 min.
Episodelørdag 4. sep 202124 min.

Dørene til den historiske rigsretssag mod forhenværende minister Inger Støjberg er blevet slået op. Med hjælp fra DR's politiske analytiker, Jens Ringberg, dykker vi ned i de to første retsdage, hvor anklagerne har fået frit spil til at forelægge sagen. Og så spørger vi, om Støjberg forsøger at kapre narrativet om rigsretssagen med en ny hjemmeside? Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode8. jun 202139 min.
Episodetirsdag 8. jun 202139 min.

Instrukskommissionen har over flere tusinde sider undersøgt, hvor ansvaret for den ulovlige adskillelse af asylpar skal placeres. Men nu viser det sig, at kommissionen aldrig fik adgang til Udlændinge- og integrationsministeriets og udlændingestyrelsens øverste chefers mailbokse. De forsvundne mails kunne ellers muligvis have skærpet kommissionens ansvarsvurderinger i sagen. DR's journalist Jesper Tynell har gravet i sagen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode30. apr 202136 min.
Episodefredag 30. apr 202136 min.

I denne uge landede den seneste og sidste del af Instrukskommissionens beretning. Også denne gang er der kritik. Konkret peger kommissionen på, at der er grundlag for, at fem navngivne embedsmænd kan drages til ansvar for deres roller i sagen om den ulovlige adskillelse af asylpar. Vi dykker ned i, hvad det betyder for embedsværket og for Inger Støjberg med DR's politiske analytiker Jens Ringberg og undersøgende journalist Jesper Tynell. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode27. feb 202144 min.
Episodelørdag 27. feb 202144 min.

En aften i 2016 bankede det på døren til Aya Chaban og Rami Younes' værelse på Asylcenter Avnstrup. Få måneder inden var de flygtet fra Syrien. Nu fik de besked på, at de skulle skilles ad - hvis ikke de gik med til det frivilligt, ville politiet blive tilkaldt. De er et af de i alt 23 asylpar, som blev direkte påvirket af den ulovlige instruks, som hele rigsretssagen handler om. Sammen med undersøgende journalist på Politiken, Carl Emil Arnfred, dykker vi ned i et af instrukskommissionens bind, som over flere hundrede sider berører parrenes skæbner og adskillelser. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode20. feb 202144 min.
Episodelørdag 20. feb 202144 min.

For knap 30 år siden sad tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen på anklagebænken i Danmarks blot femte rigsretssag. To af de personer, som på hver sin måde spillede centrale roller under Tamilsagen, var journalist Alex Frank Larsen og advokat John Petersen. Alex Frank Larsen fortæller, hvordan det var at sidde i en intens tv-duel med Ninn-Hansen efter en kritisk dokumentar i 1990, som for alvor fik sagen til at rulle. Og John Petersen fortæller om den dag, han blev spurgt, om han ville være anklager i rigsretten. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen.

Episode16. feb 202133 min.
Episodetirsdag 16. feb 202133 min.

Når rigsretten aktiveres, rulles det helt store juridiske kavaleri ud. Sidste gang vi havde en rigsretssag i Danmark var i midten af 1990'erne. Torben Melchior var højesteretsdommer dengang og fortæller, hvordan det hele er skruet sammen. Og sammen med retshistoriker Helle Vogt dykker vi ned i nogle af Danmarkshistoriens tidligere rigsretssager.

Episode6. feb 202144 min.
Episodelørdag 6. feb 202144 min.

Inger Støjberg er vokset op med Venstre. Men i denne uge, kort efter, hun officielt blev tiltalt ved rigsretten, meldte hun sig ud af partiet og smækkede med døren. Med hjælp fra de to journalister Martin Hjort og Thomas Funding tegner vi et portræt af hovedpersonen. Vi opruller hendes politiske karriere, som begynder i Viborg amtsråd i 1994, og undersøger, hvorfor netop udlændingepolitikken blev hendes altoverskyggende mærkesag.

Episode29. jan 202124 min.
Episodefredag 29. jan 202124 min.

Folketinget har besluttet, hvad anklageskriftet mod Inger Støjberg skal indeholde. Og nu er hun blot én afstemning i folketingssalen fra officielt at være tiltalt ved rigsretten. Undersøgende journalist i DR, Jesper Tynell, har gravet sig ned i teksten og dissekerer, hvad tiltalen går ud på. Og så sætter John Petersen det hele i perspektiv - han var nemlig anklager i den seneste rigsretssag i Danmark i 1990'erne.

Episode22. jan 202139 min.
Episodefredag 22. jan 202139 min.

To af de journalister, som har skrevet allermest om Støjberg-sagen, Politikens Carl Emil Arnfred og Informations Anton Geist fortæller om, hvordan hele sagen om den ulovlige instruks egentlig startede. Det er en sag, som har kastet 200 spørgsmål til Folketinget af sig, flere samråd og en delberetning fra Instrukskommissionen på knap 3500 sider. Vi zoomer ind på to helt centrale dage i februar 2016 og fortæller, hvordan nogle asylpar blev adskilt med hjælp fra politiet.

Episode15. jan 202133 min.
Episodefredag 15. jan 202133 min.

To af Danmarks mest erfarne politiske hjerner, DR's Christine Cordsen og Jens Ringberg, fortæller, hvordan det var at stå midt i et historisk øjeblik, da Folketinget i går besluttede, at Inger Støjberg - som blot den anden på 100 år - skal stilles for en rigsret. Lyt med og få en forklaring på, hvad en rigsretssag egentlig er, og hvilke paralleller der kan drages til Tamil-sagen.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste