Episode
Episode8. nov 201729 min.P1

Rosenkjær-eksperimenterne på P1 - med Vincent F Hendricks: 5:6 Spekulerer investorer på hvad andre investorer spekulerer i?

Rosenkjærprisen

onsdag 8. nov 201729 min.P1

Om denne episode

Årets P1 Rosenkjær-prismodtager Vincent F. Hendricks tester i en række eksperimenter, i hvor høj grad vi er underlagt social påvirkning.

I dagens udsendelse bliver en gymnasieklasse igen forsøgskaniner. Gennem en række digitale spil skal eleverne handle med aktier og værdiansættelse af en virksomhed. Skal man investere eller spekulere? Testen afslører om investorer og spekulanter bliver påvirket af hvad andre investorer og spekulanter har besluttet sig for at mene eller gøre.

Gæst i studiet er professor David Lando, leder af Grundforskningfondens Center for Financial Frictions, Copenhagen Business School.

Tilrettelæggelse: Kåre V. Poulsen og Mikkel Andersson.

Vært: Vincent F. Hendricks.

Om serien

Rosenkjærprisen

23 episoderP1

DR's formidlingspris Rosenkjærprisen tildeles en person, der evner at gøre vanskelige emner tilgængelige for et bredere publikum i en forståelig og levende form.

Oplev her en række foredrag med blandt andre Eske Willerslev, Peter Lund Madsen, Svend Brinkmann, Anja Dalgaard-Nielsen og Peter Øvig Knudsen.

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste