Serie7 episoder

Skud i sneen

En decembernat i 2001. To biltyve bliver skudt og dræbt af politiet i et industrikvarter i Tilst uden for Århus. Betjentene handlede i nødværge, det har alle retsinstanser i Danmark fastslået. Men de pårørende har svært ved at slutte fred, med det der skete, for de synes stadig, der er huller i hændelsesforløbet. P1 Dokumentar har fået unik adgang til fire timers politiradio og et stort efterforskningsmateriale og ruller hele sagen op for at forsøge at trænge til bunds i uoverensstemmelserne.

God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

RSS

Alle episoder

Episodefredag 11. feb 202220 min.

En decembernat i 2001. 2 biltyve bliver skudt og dræbt af politiet i et industrikvarter i Tilst uden for Århus. Betjentene handlede i nødværge, det har alle retsinstanser i Danmark fastslået. Men de pårørende har svært ved at slutte fred, med det der skete, for de synes stadig, der er huller i hændelsesforløbet. P1 Dokumentar har fået unik adgang til 4 timers politiradio og et stort efterforskningsmateriale og ruller hele sagen op for at forsøge at trænge til bunds i uoverensstemmelserne.

Episodefredag 11. feb 202223 min.

Dennis var en af biltyvene fra Tilst-sagen. Han sad ved siden af Lars, som blev dræbt af et skud i hovedet. I det her afsnit fortæller Dennis, hvordan han oplevede det, og vi gennemgår skuddet, der dræber Lars. Betjenten siger, han har skudt gennem forruden. Men de tekniske undersøgelser viser, at det ikke kan passe.

Episodefredag 11. feb 202218 min.

Biltyvene var i færd med at stjæle en stor, gul gummiged, da de blev opdaget af politiet. Hvad de skulle bruge den til, er aldrig opklaret, men da politiet anholder biltyvene, viser det sig, at nogle af dem tilhører en kreds, som politiet kender.

Episodefredag 11. feb 202225 min.

Thomas sad i den sorte bil ved siden af Claus, der blev dræbt af et skud i ryggen. Men betjenten har forklaret, at det var Thomas han skød efter. Fordi Thomas greb ud efter noget, der lignede et oversavet jagtgevær.

Episodefredag 11. feb 202223 min.

Vi går videre med, hvad biltyvene lavede ude i Anelystparken. "Fis og ballade med firehjulstrækkere i sneen" siger biltyvene. Politiet mener noget andet. Vores gennemgang af efterforskningsmaterialet viser, at politiet holdt godt øje med flere af biltyvene. Så sent som samme aften havde de aflyttet to af biltyvenes telefoner.

Episodefredag 11. feb 202239 min.

Skød politiet efter to af de biltyve der flygtede til fods fra Anelystparken? Det mener Stig Wølch Jørgensen, hvis søn blev dræbt den nat i Tilst. I det her afsnit samler vi op på de vigtigste spørgsmål og forsøger at afvise myter, der er opstået.

Episodefredag 11. feb 202220 min.

Den sidste mulighed for at få en domstol til at tage stilling til Tilst-sagen er Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg. Men den danske stat nedlægger veto, så sagen bliver afvist.

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste