Episode
Episode14. jan 202056 min.P1

Når talent er en forbandelse

Supertanker

tirsdag 14. jan 202056 min.P1

Om denne episode

Nogle mennesker er enormt gode til et eller andet - det kan være at spille klaver eller fodbold, at tegne huse, bage kager eller noget helt femte.

Vi kalder dem for talentfulde og begavede, betragter ofte talentet som en gave, fra oven måske, og så siger vi, at de er gudsbenådede musikere osv. Derfor er der en forventning om, at de deler det med os andre, at de forvalter deres talent, så alle får glæde af den gave, de har modtaget.

Men før de når dertil, er talentet måske et potentiale eller en mulighed, noget der skal opdyrkes, plejes og trænes. Det kan være hårdt arbejde, men SÅ, når det arbejde er gjort, så skal talentet forvaltes og deles ud. Og i den proces, kan det, som udefra set er en velsignelse, opleves som en forbandelse. For måske er talentet blevet dyrket og næret i et ubehageligt og utrygt miljø, som en flugt og som et råb om anerkendelse.

Medvirkende:

Andreas Bøggild Monies, dokumentarist og filminstruktør.

Anna Jerslev, post.doc. i psykologi, Aarhus Universitet.

Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.

(Sendt første gang 14. januar).

Indhold

Om serien

Supertanker

142 episoderP1

Supertanker på P1 giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv.

Det kan være store beslutninger, komplekse livsovervejelser eller helt almindelige forsøg på at få et moderne liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er Supertanker et program, der skaber tid til eftertanke og refleksion.

Vært: Carsten Ortmann.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste