Episode
Episode6. apr 202156 min.P1

Livslang læring - Til hvad?

Supertanker

tirsdag 6. apr 202156 min.P1

Om denne episode

Vi går i skole, nogle i gymnasiet, nogle på universitetet. Men måden vores skole er bygget op, og forventningerne til hvordan, vi går i skole, og hvad vi lærer hvornår, er blevet reformeret nogle gange i de seneste årtier.

Det giver både en anden type uddannelse og en anden oplevelse af dannelse af de generationer, som kommer gennem dét skolesystem.

Det er sket på en måde så nogle spørger, om det lever op til Danmarks udsagn om, at vi som nation skal leve af hovederne.

Ifølge den hollandske pædagogiske filosof, Gert Biesta er dannelse trængt i baggrunden til fordel for employability. Og hvor det før var fx vores hænder, der udførte et arbejde er det i dag hele vores person hele livet (human ressource) der er ansat.

Medvirkende:

Jens Erik Kristensen: Lektor på DPU, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

Ning de Coninck-Smith: Professor på DPU, Aarhus Universitet.

Carsten Ortmann: Tilrettelægger og vært.

Indhold

Om serien

Supertanker

124 episoder

Supertanker på P1 giver et filosofisk perspektiv på emner, som de fleste af os kender fra vores eget liv.

Det kan være store beslutninger, komplekse livsovervejelser eller helt almindelige forsøg på at få et moderne liv til at hænge sammen med arbejde, fritid og familie. Med udgangspunkt i filosofien og idéhistorien er Supertanker et program, der skaber tid til eftertanke og refleksion.

Vært: Carsten Ortmann.

RSS

Alle episoder i serien

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste